Suomen naiset nöyrtyivät Sveitsille Hyvinkäällä

Suomen naisten salibandymaajoukkue aloitti neljän maan Euro Floorball Tourin Hyvinkäällä tappiolla kun Sveitsi oli parempi maalein 4-2 (2-1, 0-0, 2-1). Lauantaina Suomi saa vastaansa Tshekin.

Suomi aloitti perjantain iltaottelun hyvin kun pallon Mia Alenilta saanut Minna Korhonen ajoi sisään ja laukoi avausmaalin, mutta erän vanhetessa ote siirtyi vastustajalle. Harhasyötöstä auennut kolme yhtä -vastaan hyökkäys päättyi Mirca Andereggin tasoitukseen, ja vielä ennen taukoa Corin Rüttimann siirsi maalin edestä Sveitsin johtoon.

Toisessa erässä lisäosumat olivat lähempänä Suomen päässä, mutta Jonna Mäkelän torjunnat pitivät jakson maalittomana.

Suomen kolmannen erän parhaat paikat aukesivat poikkisyötöstä laukoneelle Karoliina Kujalalle ja läpiajoon syötetylle Eliisa Alangolle, mutta kumpikaan ei saanut palloa ohi Laura Tomatisin. Sen sijaan sveitsiläislaukaus pienestä kulmasta pomppi suomalaispelaajien kautta omaan verkkoon, ja runsaat neljä minuuttia ennen loppusummeria Seraina Ulber laukoi eron jo kolmeen maaliin. Suomi veti maalivahti Jonna Mäkelän penkille kaksi minuuttia ennen loppua, ja kuudella viittä vastaan Eliisa Alanko jatkoi Anu Peltokankaan laukauksen paluupallon verkkoon.

Suomi kuittasi tarjolla olleen lisäpisteen voittamalla ottelun jälkeen käydyn rangaistuslaukauskisan Paula Jouhtenen sekä Maiju Merikannon osumilla.

- Ei parasta mahdollista Suomea, päävalmentaja Matti Kaipio mietti.
- Sveitsi oli terävämpi ja taistelevampi. Peli hävittiin molempien maalien edessä ja laittamalla enemmän omaa kroppaa likoon olisi saatu tekopaikkoja vastustajan luukulle. Kakkosvalmentaja Jari Oksanen totesi Suomen pallollisen pelin olleen tällä kertaa pettymys.
- Hyökkäyspäässä sählättiin pallojen kanssa aika lailla eikä päästy kunnon tekopaikkoihin kun viimeinen syöttö oli yleensä hätäinen. Rankkarikisan voitto ja kavennus kuudella viittä vastaan jättivät toivottavasti kuitenkin takaraivoon positiivista signaalia.

Salibandya, Hyvinkää

Naisten Euro Floorball Tour -turnaus

Suomi - Sveitsi 2-4 (1-2, 0-0, 1-2)

1. erä: 4.46 Minna Korhonen (Mia Alén) 1-0, 17.16 Mirca Anderegg (Michelle Wiki) 1-1, 18.31 Corin Rüttimann 1-2.
2. erä: Maaliton.
3. erä: 45.06 Oma maali 1-3, 55.39 Seraina Ulber 1-4, 59.05 Eliisa Alanko (Anu Peltokangas) 2-4 im.