Suomen salibandymiehet kaatoivat Tshekin

Miesten salibandymaajoukkue päätti neljän maan kesken pelattavan EFT-turnauksen voittoisasti, kun Tshekki kaatui 6-2 (1-0, 1-0, 4-2). Turnauksen lopulliset sijat varmistuvat illan toisen ottelun jälkeen, jossa Ruotsi kohtaa Sveitsin.

Tshekki-ottelun ensimmäisessä ja toisessa erässä Suomi onnistui kertaalleen Lauri Kapasen ja Heikki Hätösen toimiessa viimeistelijöinä. Rickie Hyvärinen ja Lasse Riitesuo siirsivät sinivalkoiset 4-0-johtoon kolmannessa erässä, kunnes Tshekin Milan Tomasik onnistui ohittamaan Suomen maalissa pelanneen Jarno Ihmeen kahdesti vajaassa kahdessa minuutissa. Tshekin orastavan kirin pysäytti Mika Kohonen rangaistuslaukauksesta syntyneellä viidennellä maalilla. Tatu Väänänen sinetöi loppunumeroiksi 6-2 vain 29 sekuntia ennen loppusummeria.

- Jätkät toteuttivat tänään taktiikkaa moitteettomasti. Teimme viisi maalia kuudesta pelin nopeista käännöistä, joita painotimme. Myös puolustus ja maalivahtipeli toimi moitteetta. Emme päästäneet tunnejoukkueena tiedettyä Tshekkiä peliin mukaan, kun karkasimme neljän maalin johtoon. Peli oli meiltä ehjä suoritus ja vietiin läpi etukäteen suunnitellusti, päävalmentaja Petteri Nykky analysoi.

Jobinpostia tuli, kun Heikki Hätönen sai ottelun tiimellyksessä silmävamman oman pelaajan mailasta. Hänet vietiin jatkotutkimuksiin paikalliseen sairaalaan, jonka jälkeen selviää tarkemmin vamman laatu.

Suomen parhaana palkittiin Esa Jussila. Jokaisen ottelun jälkeen käytävän rangaistuslaukauskisan ja lisäpisteen voitti Tshekki.

Suomi keräsi turnauksen kolmesta ottelusta 5 pistettä. Turnauksen loppujärjestys ratkeaa klo 20 alkavan Ruotsi-Sveitsi-ottelun jälkeen.

8.11. 2009 Miehet: Tshekki - Suomi 2-6 (0-1, 0-1, 2-4)
1. erä: 18.39 Lauri Kapanen (Joni Niiranen) 0-1.
2. erä: 22.14 Heikki Hätönen (Mika Moilanen) 0-2.
3. erä: 43.59 Rickie Hyvärinen (Juha Kivilehto) 0-3, 48.43 Milan Tomasik (Tomas Sladky) 1-4, 50.17 Tomasik (Daniel Sebek) 2-4, 52.32 Mika Kohonen 2-5 rl, 59.31 Tatu Väänänen (Niiranen) 2-6.

Kokonaispisteet: Tshekki 1, Suomi 2

Suomi keräsi turnauksen kolmesta ottelusta 5 pistettä. Jokaisessa ottelussa oli jaossa kaksi pistettä voitosta, yksi tasapelistä ja yksi rangaistuslaukauskisan voitosta.