Laura Österberg Kalmari iski Suomen maaleista kolme.

Suomi murskasi Armenian

Suomen naisten maajoukkue päätti kautensa murskavoittoon kaatamalla MM-karsintaottelussa Armenian selvästi 7-0 (5-0). Suomen sankarittaret olivat hattutempun iskeneet Laura Österberg Kalmari ja Annica Sjölund. Näin Suomi jatkaa MM-karsinnoissa puhtaalla pelillä.

Ennätyssuuri voitto

Suomi sai otteluun toivomansa alun, kun vajaan kahden minuutin kohdalla Österberg Kalmari vei Suomen johtoon. Maija Saari pelasi vasemmalta laidalta pystysyötön Österberg Kalmarille 20 metrin kohdalle, josta Österberg Kalmari kääntyi ja laukoi pallon etukulmasta sisään maalivahdin käsien kautta.

Suomi vyörytti koko avauspuolikkaan hyökkäyksiä kohti Armenian maalia eikä vastustaja päässyt missään vaiheessa uhittelemaan kotijoukkuetta. Suomen toinen osuma nähtiin 19. minuutilla, kun Anna-Kaisa Rantanen katkaisi keskialueella syötön ja lähetti Annica Sjölundin karkumatkalle ja hän nosti pallon varmasti takakulmaan yli vastaan tullen maalivahdin.

34. minuutilla nähtiin Suomen kolmas maali, joka oli kuin toisinto ensimmäisestä. Saari syötti jälleen Österberg Kalmarille, jonka laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta meni komeasti yläriman kautta maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Österberg Kalmari oli lähellä hattutemppua, mutta tällä kertaa kuti kilpistyi ylärimaan. Pari minuuttia siitä ja Suomi juhli jo neljättä maalia. Katri Nokso-Koiviston vasemmalta tullut keskitys ajautui puolustuksen yli Linda Sällströmille, joka lähetti matalan pallon maalin eteen josta Sjölundilla oli helppo työ siirtää pallo maaliin.

Suomen maalinälkä ei ollut kuitenkaan täysin tyydytetty vielä. Minuutti ennen taukovihellystä Anna Westerlund kaadettiin rangaistusalueen rajalla ja Rantasen laukoma vapaapotku kilpistyi Armenian maalivahdin käsiin. Heti perään kuitenkin Tuija Hyyrynen kaadettiin rangaistusalueen rajalla ja tällä kertaa Rantasen laukaus painui vastustamattomasta maalivahdin käsien kautta vasempaan yläkulmaan.

Toisella puoliajalla Suomi hieman rauhoitti tahtiaan, mutta hallitsi silti selvästi kenttätapahtumia. 54. minuutilla Sällström pääsi puolittain läpi ja pääsi laukomaan terävästi, mutta erinomaisen pelin pelannut Armenian maalivahti sai sen verran käsiään väliin, että veto kilpistyi tolppaan.

68. minuutilla nähtiin uusi maajoukkuedebytantti, kun Maiju Hirvonen tuli vaihdosta kentälle ensimmäiseen maaotteluunsa.

Vartti ennen loppua Armenia sai rakennuttua ottelun ainoan hyökkäyksensä, mutta Minna Meriluoto nappasi rangaistusalueella pyörineen irtopallon hyppysiinsä. Meriluoto avasi nopean vastahyökkäyksen jonka päätteeksi Österberg Kalmari pääsi laukomaan, mutta maalivahti venytti pallon alakulmasta. Jaana Lyytikäinen on kärkkäänä jatkopallossa ja syötti maalin eteen Österberg Kalmarille, jolla oli helppo työ ampua voimalla pallo tyhjään maaliin.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua Österberg Kalmari eteni keskialueella ja lähetti Lyytikäisen laidalta irti. Lyytikäinen keskitti pallon maalille, josta Sjölund sinetöi hattutemppunsa  siirtämällä pallon läheltä maaliin.

7-0 voitto on samalla naisten maajoukkueen historian suurinumeroisin. Suomi on aloittanut MM-karsintansa puhtaalla pelillä ja napannut neljä peräkkäistä voittoa, joka on myös ennätys. Samalla Suomi siirtyi lohkon kärkeen puhtaalla pelillä. Suomi on kaikissa neljässä ottelussa pystynyt pitämään maalinsa myös puhtaana.

Suomen MM-karsinnat jatkuvat 31.3.2010, kun Suomi kohtaa Italian vieraskentällä.

Suomi-Armenia 7-0 (5-0)
2. Laura Österberg Kalmari 1-0
19. Annica Sjölund 2-0
34. Österberg Kalmari 3-0
38. Sjölund 4-0
45+1. Anna-Kaisa Rantanen 5-0
77. Österberg Kalmari 6-0
83. Sjölund 7-0