Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Leijonat nimekkäällä ryhmällä Moskovaan

 
Leijonat nimekkäällä ryhmällä Moskovaan


A-maajoukkue valittu Venäjän EHT-turnaukseen

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen julkisti tänään Helsingissä Leijonaryhmänsä ensi viikolla pelattavaan 1st Channel Cup -turnaukseen. Pelaajavalinnoissa on otettu huomioon poikkeuksellisen kiekkokauden tarpeet, sillä mukana on monta olympianäyttöjä antavaa pelaajaa, aivan kuten kuukausi takaperin Karjala-turnauksessa.

Vancouverin olympiamiehistöön ohi NHL-pelaajien yrittävät murtautua mm. Leijona-ikonit Petteri Nummelin ja Ville Peltonen, 155 A-maaottelun mies Jukka Hentunen sekä puolustajat Janne Niskala ja Ossi Väänänen. Myös hyökkäyspään energiapelaajat Leo Komarov ja Antti Pihlström yrittävät Moskovan turnauksen otteluissa vakuuttaa valmennusjohdon ja omalta osaltaan vaikeuttaa olympiavalintoja.

Joukkueessa on lukuisten konkareiden rinnalla myös pari Leijona-tulokasta, Ilveksen puolustaja Mikko Kuukka ja Lukon hyökkääjä Miikka Tuomainen. Hyvän alkukauden seuroissaan pelanneet nuorukaiset pääsevät mittaamaan tasonsa kansainvälisellä huipputasolla. Leijonien maalinsuun tukkivat viime kaudelta tutuksi tullut kaksikko Teemu Lassila (HPK) ja Iiro Tarkki (Blues).

Suomen joukkue:
Maalivahdit:
Iiro Tarkki, Blues
Teemu Lassila, HPK

Puolustajat:
Petteri Nummelin, HC Lugano
Ossi Väänänen, Dynamo Minsk
Mikko Mäenpää, HPK
Mikko Kuukka, Ilves
Pasi Puistola, HV71
Tomi Pettinen, Lukko
Teemu Aalto, Kärpät
Janne Niskala, Frölunda

Hyökkääjät:
Juha-Pekka Hytönen, JYP
Ville Peltonen, Dynamo Minsk
Ossi Louhivaara, JYP
Jukka Hentunen, Jokerit
Jarkko Immonen, Ak Bars Kazan
Antti Erkinjuntti, TPs
Jori Lehterä, Tappara
Petri Kontiola, Metallurg Magnitogorsk
Antti Pihlström, Färjestads BK
Miikka Tuomainen, Lukko
Tuomas Pihlman, JYP
Leo Komarov, Dynamo Moscow

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle