Suomi jauhoi voiton Tanskasta naisten MM-turnauksessa

Suomen naisten salibandymaajoukkue otti toisen voittonsa Ruotsin Västeråsissa pelattavassa MM-turnauksessa kun Tanska kaatui maanantain aamupäiväottelussa 6-1 (1-0, 3-1, 2-0). Suomi hallitsi peliä alusta loppuun ja pakotti Tanskan maalivahdin 55 torjuntaan, mutta maalinteko oli pitkään tahmeaa.

Suomi piti alusta asti palloa enemmän, mutta tehokkuus puuttui, ja Tanskalla oli alussa mahdollisuudet jopa yllätysjohtoon. Ensimmäisen naisten MM-ottelunsa pelannut Anni-Maija Seppänen peitti kuitenkin vastustajan vastaiskut. Avauserän ainoa maali nähtiin sen loppupuolella, kun puolustaja Paula Jouhten lähetti tarkan syötön takatolpalle ja Anne Suomalainen nosti 1-0.

Toisessa erässä pelin taso koheni kun ketju Kati Salminen - Elina Kujala - Karoliina Kujala tuli vaihdosta mukaan. Tiia Ukkonen ohjasi Henna Yläsuon laukauksesta 2-0, ja ottelun ainoa jäähy tuotti Suomelle ylivoimaosuman Elina Kujalan pommittaessa oikeasta siivestä etuyläkulmaan 3-0. Maalille noussut puolustaja Henna Yläsuo ohjasi vielä Elina Kujalan poikkisyötöstä 4-0, mutta heti aloituksesta rakensi Tanska ottelun ainoan osumansa. Päätösjakso näytti pitkään jäävän maalittomaksi Suomen myllytyksestä huolimatta, mutta lopussa ketju Maiju Merikanto - Minna Korhonen - Eliisa Alanko päätti kuivan kautensa kahdella nopealla osumalla. Alanko kiskaisi pienestä kulmasta yläriman alle 5-1 ja Merikanto ohjasi Laura Kokon tarkasta syötöstä maalivahdin alta 6-1.

- Tämäntyyppisestä pelistä tulee aina nihkeä jos maaleja ei ala tulla, mutta kärsivällisyytemme riitti 60 minuuttia eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, Suomen valmentaja Jari Oksanen kertoi.
- Meillä oli laukaisukartassa 99 tekopaikkaa mutta vastustaja peitti laukauksia esimerkillisesti ja heidän maalivahtinsa oli joukkueen paras pelaaja.
Tanskan Sara Lundille merkittiin 55 torjuntaa Suomen Anni-Maija Seppäsen kolmeatoista vastaan.
- Hallinta oli meillä ja tilanteita luotiin, mutta etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä olisi pitänyt vain pelata vielä kärsivällisemmin pitkiä hyökkäyksiä ja hakea lyhyillä syötöillä paikan aukeamista. Aluksi pelattiin pallot aivan liian lähelle maalia ja vastustajan oli helppo peittää. Mitään hätää meillä ei ollut, mutta tällaisessa pelissä kärsivällisyys hyökkäyspään hyökkäyspelissä on avainasemassa.

Salibandya, Västerås, Ruotsi
Naisten MM-turnaus
A-sarja, B-lohko

Suomi - Tanska 6-1 (1-0, 3-1, 2-0)

1. erä: 15.16 Anne Suomalainen (Paula Jouhten) 1-0.
2. erä: 29.17 Tiia Ukkonen (Henna Yläsuo) 2-0, 34.31 Elina Kujala (Anu Peltokangas) 3-0 yv, 35.54 Yläsuo (Kujala) 4-1, 36.01 Line Lauridsen (Sandie Bagge) 4-1.
3. erä: 56.09 Eliisa Alanko (Maiju Merikanto) 5-1, 58.17 Merikanto (Laura Kokko) 6-1.