Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Leijonat Olympialaisiin – kisajoukkue nimettiin tänään

 
Leijonat Olympialaisiin – kisajoukkue nimettiin tänään


Joukkueessa 15 Torinon hopeamitalistia ja kahdeksan tulokasta

Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmennusjohto, yhdessä Olympiakomitean kanssa, nimesi keskiviikkona Vancouverin Olympialeijonat. Joukkueen rungon muodostavat NHL-pelaajat, 23 pelaajasta vain viisi tulee NHL-kaukaloiden ulkopuolelta: Venäjän KHL-liigasta nelikko Jarkko Immonen, Niko Kapanen, Lasse Kukkonen ja Ville Peltonen sekä Ruotsin pääsarjasta puolustaja Janne Niskala.

Torinon olympiahopeajoukkueesta mukana on 15 pelaajaa, jotka yhdessä kahdeksan olympiatulokkaan kanssa yrittävät kirkastaa neljän vuoden takaisen hopean pykälää kirkkaammaksi kultamitaliksi. Suomen kokeneimmat olympiakävijät ovat Torinon kisojen parhaaksi hyökkääjäksi valittu Teemu Selänne ja Jere Lehtinen, joilla on takanaan jo neljät Olympialaiset. Lehtisellä on tilillään myös ennätykselliset kolme mitalia yhdessä kaksikon Saku Koivu & Ville Peltonen kanssa, joilla molemmilla on kolme mitalia yhtä monista Olympialaisista.

– Olympiajoukkueen valinta oli hieno kokemus, mutta samalla erittäin haastava ja vaikea tehtävä. Suomen joukkue on valittu varmastikin kaikkien aikojen laajimmasta huippupelaajien rintamasta, mikä toi omat haasteensa pelaajatarkkailulle. Valmennusjohto sekä pelaajatarkkailussa apuna olleet Jukka Holtari ja Teppo Numminen ovat yhdessä arvioineet jokaisen pelaajan – kaikki joukkueeseen valitut ovat ansainneet paikkansa ja jokaiselle löytyy oma rooli olympiakaukaloissa, kertoo Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen.

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton määräyksen mukaisesti kaikki maat julkistavat miesten jääkiekkojoukkueet viimeistään 1. tammikuuta 2010. Tämän jälkeen pelaajia voidaan vaihtaa ainoastaan loukkaantumis- tai sairastumistapauksissa.

Leijonajoukkueen johtoryhmä sekä Euroopassa pelaavat Leijonat matkustavat olympiamaisemiin maanantaina 8. helmikuuta ja NHL-pelaajat liittyvät joukkueeseen mukaan 14.-15.2. Suomen ensimmäinen peli on Valko-Venäjää vastaan 17. helmikuuta.

Suomen joukkue:
Maalivahdit:

Bäckström Niklas, Minnesota Wild
Kiprusoff Miikka, Calgary Flames
Niittymäki Antero, Tampa Bay Lightning

Puolustajat:
Kukkonen Lasse, Avangard Omsk -KHL
Lepistö Sami, Phoenix Coyotes 
Lydman Toni, Buffalo Sabres
Niskala Janne, Frölunda -SWE
Pitkänen Joni, Carolina Hurricanes
Salo Sami, Vancouver Canucks 
Timonen Kimmo, Philadelphia Flyers

Hyökkääjät:
Filppula Valtteri, Detroit Red Wings 
Hagman Niklas, Toronto Maple Leafs 
Immonen Jarkko, Ak Bars Kazan -KHL
Jokinen Olli, Calgary Flames
Kapanen Niko, Ak Bars Kazan –KHL
Koivu Mikko, Minnesota Wild
Koivu Saku, Anaheim Ducks
Lehtinen Jere, Dallas Stars
Miettinen Antti, Minnesota Wild
Peltonen Ville, Dynamo Minsk -KHL
Ruutu Jarkko, Ottawa Senators 
Ruutu Tuomo, Carolina Hurricanes
Selänne Teemu, Anaheim Ducks

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle