Naisleijonat voittivat Venäjän jatkoajalla

Suomi otti tärkeän voiton Venäjästä naisten MLP-cupissa Saksassa loppiaisena. Voitto oli tärkeä turnauksen jatkon kannalta, koska nyt Suomella on eilisestä avaustappiostaan huolimatta mahdollisuus vielä pelata turnauksen voitosta.

Venäjä-ottelu alkoi suomalaisten hallinnassa. Reilun seitsemän peliminuutin jälkeen Mariia Posa tykitti ylivoimalla hyökkäyssiniviivalta uransa ensimmäisen maaottelumaalin Venäjän maalin yläkulmaan. Syötön maaliin antoivat Mari Saarinen ja Annina Rajahuhta. Vain 40 sekuntia myöhemmin naisleijonat tuulettivat jo toista osumaa. Karoliina Rantamäki pääsi pamauttamaan kiekon aivan hyvin pelanneen maalivahti Anna Prugovan nenän alta maalin perukoille. Syöttäjäksi merkittiin upeat kiemurat venäläispakkien välistä kiekon kanssa tehnyt Anne Helin. Muutamaa minuuttia myöhemmin jälkeen Venäjä pääsi osittain peliin mukaan, kun Ekaterina Lebedeva laukoi kiekon tulisesti Anna Vanhatalon selän taakse ja kavensi numeroiksi 1-2.

Toisen erän alussa Venäjä otti kolme perättäistä rangaistusta, mutta tänään Suomen ylivoimapeli ei tuottanut enempää täysosumia. Puolivälin jälkeen Saarinen sai Emma Laaksoselta vapauttavan syötön Venäjän puolustuslinjan taakse, karkasi Rantamäen kanssa 2-1 läpiajoon ja upotti itse hienolla laukauksella Suomen kolmannen maalin. Vain hetkeä myöhemmin taitava Iya Gavrilova kuitenkin teki ottelusta jännittävän laukomalla Venäjän joukkueen sytyttäneen toisen maalin.

Kolmannen erän alussa Venäjän Alexandra Kapustina tykitti naisleijonien puolustussekoilun jälkeen ottelun tasalukemiin 3-3. Enempää maaleja ei erässä nähty, joten ottelussa tarvittiin tällä kertaa jatkoaika.

Jatkoajan kolmannessa vaihdossa Suomen jatkuva yritys vihdoin palkittiin. Linda Välimäki ehti vaihdosta tullessaan ainoastaan ylittää hyökkäyssiniviivan, kun sai jo hyvän passin Laaksosen ja Marjo Voutilaisen toimittamana. Välimäki tinttasi puolustajan tontilta vastustamattoman jääkudin venäläisvahdin alitse ja ottelu ratkesi naisleijonien voitoksi.

Turnauksen jatko-ohjelma ratkeaa Suomen kannalta vasta huomenna, kun Ruotsi ja Venäjä pelaavat keskinäisen A-lohkon ottelunsa. Ruotsin voittaessa Suomi on lohkon kakkonen ja pelaa B-lohkon ykköstä vastaan semifinaaleissa perjantaina.

Maalivahtien torjunnat ottelussa: Suomi Vanhatalo 5+1+2+0=8 torjuntaa, Venäjä Prugova 5+20+7+1=33 torjuntaa. Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Suomen Michelle Karvinen ja Venäjän Alexandra Vafina.