Suomelle tappio Unkaria vastaan

Suomen kärsi keskiviikkona EM-kisoihin valmistautuvalle Unkarille tappion maalein 5-0 (2-0).

Suomella vaikeuksia maalinteossa

Ottelun alku oli tasaista peliä ja joukkueet pyörittivät peliä vuoron perään. Kumpikaan joukkueista ei kuitenkaan pystynyt luomaan hyviä maalipaikkoja.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 11.22, kun Janos Madarsz laukoi pallon ohi Matias Sareliuksen vapaapotkukuvion jälkeen. Pari minuuttia avausmaalista Suomi sai luotua hyvän paikan, kun Panu Autio nousi hyvin ja syötti pallon Teemu Terholle, joka ei kuitenkaan ylettynyt kunnolla palloon ja tilanne kuivui kokoon.

Unkari iski ajassa 17.50 toisen maalin ja asialla oli jälleen Madarasz, jolle kyseinen osuma oli 100.maali maajoukkuepaidassa. Madaraszin maali syntyi irtopallosta, joka tippui suoraan hänelle Sareliuksen torjunnan jälkeen. Madarasz iski myös tiistaina kaksi osumaa Suomen verkkoon.

Suomi sai toisen jakson alussa heti hyvän tilanteen, kun Jani Modig eteni vapaasti kohti Unkarin maalia. Kapteeni yritti kuitenkin syöttää tilanteessa Pekka Sihvolalle ja laukaus jäi uupumaan tilanteesta.

Toinen jakso eteni tasaisissa merkeissä. Sarelius esitti Suomen maalilla muutaman hyvän torjunnan ja Suomikin sai luotua maukkaita maalipaikkoja. Parhaan tilanteen sai Juha-Pekka Torvinen, joka pelasi seinän Risto Salmen kanssa ja pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Unkarin maalivahti Zoltan Balazs kuitenkin peitti hyvin tilanteen.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Unkari iski kolmannen osuman, kun Zoltan Droth onnistui ajassa 30.35. Drtohille pelattiin pallo laidalta maalin eteen, josta hän sijoitti pelivälineen varmasti verkon perukoille.

Maalin jälkeen Suomi sai taas loistavan maalipaikan, mutta Torvinen ei pystynyt sutimaan palloa takatolpalta maaliviivan yli. Kyseisen tilanteen jälkeen Unkari kävi taas rokottamassa Suomen maalilla - Janos Trencsenyi sai hyvän syötön laidalta ja pääsi laukomaan pallon lähes tyhjään maaliin, kun peliä oli takana 31.40.

Suomen ottelun paras tilanne syntyi reilun 33 minuutin pelin jälkeen. Autio pelasi loistavan paikan maalin eteen Joonas Laurikaiselle, joka pääsi yrittämään maalintekoa lähes tyhjään maaliin. Laukaus suuntautui kuitenkin ohi maalin.

Unkari iski vielä pelin viimeisellä minuutilla viidennen osumansa, kun Csaba Peczar pääsi laukomaan pallon maaliin laidalta tulleen hyvän syötön jälkeen. Näin Unkari voitti pelin lopulta maalein 5-0.

Suomen kentälliset:

Matias Sarelius
Risto Salmi-Jani Modig-Teemu Terho-Panu Autio
Juha-Pekka Torvinen-Antti Teittinen-Juha Pakola-Ville Lindgren

Toisella jaksolla kentällä kävivät Joonas Laurikainen, Pekka Sihvola sekä Jaakko Laitinen.