Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ruotsi löi tauluun tylyt lukemat

 
Ruotsi löi tauluun tylyt lukemat

Suomi – Ruotsi 1–8 (0–3)

Ruotsi teki Suomen uudistetusta miehistöstä selvää. Puoliaikatulos, 3–0 Ruotsille oli vielä siedettävä, mutta sitten toisen jakson alun jäähyt hieman sotkivat Suomen peliä. Samalla Ruotsi lisäsi keskialueen luisteluaan.

Suomen ainokaisen teki Mikko Aarni. Esityön tuohon maaliin teki Ville Aaltonen. Kippari-Aaltonen rakensi peliä vahvasti keskialueelta ja hänen syöttönsä tavoitti täydessä vauhdissa luistelleen Aarnin juuri ennen rangaistusalueen rajaa. Mikko Aarni vei ruotsalaisvahdin jäihin ja nosti pallon verkkoon.

Luonnollisesti Suomen päävalmentaja Tommy Österberg oli pettynyt pelin jälkeen:
– Suomen syöttöpeli kulki alle kaiken kritiikin. Siihen me tarvitsemme huolellisuutta.

Vaikka peliin jäi paljon parannettavaa, niin luvut olivat tylyt. Myös viime vuonna MM-kisoissa koettiin sama tilanne avausottelussa juuri Ruotsia vastaan.
– Ei sitä pidä selitellä sen enempää, Ruotsin peli näytti hyvin valmiilta.
– Toisaalta meillä oli paljon debytantteja mukana, ja on nyt hyvä, että heidän osalta pelit on saatu käyntiin ja paineet ovat poissa kun tästä jatketaan, sanoi Tommy päättäväisesti.
– Tiedämme tarkkaan mitä varten täällä olemme: loppuviikossa pelin pitää olla kuosissaan. Emme aliarvioi Kazakstania lainkaan vaikka venäläiset latoivat 14–2 heitä vastaan. Ehkä kazakit eivät ihan täysillä painaneet, arvioi Österberg.

Suomen maalissa pelasi Marko Herajärvi, joka sai päävalmentajalta kehut:
– Make pelasi todella hienon MM-avauksen, samoin Pekka ”Himma” Hiltunen pelasi vahvasti puolustuksessa. Turha on syyttää ketään pelaajaa yksilöllisesti tuloksesta, päättää Österberg.

Jääpalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle