Käsipallomiehet voittivat Challange Trophyn

Suomi voitti Georgian Itävallan Linzissä Euroopan käsipalloliiton EHF:n haastajatason maille järjestämän EHF Challenge Trophyn finaalissa 30-28 (14-13).

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla niin isokokoisella mutta suhteellisen raskasliikkeisellä Georgialla kuin huomattavasti liikkuvammalla Suomella oli omat hetkensä johtoaseman vaihdellessa puolelta toiselle. Suomi onnistui kuitenkin georgialaisten jäähyillessä nousemaan puoliajan päätteeksi maalin johtoon. Ensimmäisen puoliskon näkyvimmät suomalaiset olivat takarakentaja Jac Karlsson ja laitapelaaja Johan Skogberg, jotka molemmat latoivat neljä osumaa isokokoisen georgialalaisvahdin selän taakse.

Toisella puoliajalla taktisesti etevämpi Suomi hivuttautui hiljalleen muutaman maalin etumatkalle Ville Viljasen ja Tommi Sillanpään kunnostautuessa maalintekijöinä. Georgia pääsi puoli minuuttia ennen pelin päätösvihellystä nousemaan vielä maalin päähän, mutta Viljasen tarkka laitaheitto tuotti ottelun lopullisen ratkaisun.

Suomen joukkue ja maalintekijät:
Jac Karlsson 5 (valittiin ottelun parhaaksi), Johan Skogberg 5, Ville Viljanen 5, Tommi Sillanpää 4, Teemu Tamminen 4, Ville Kangas 3, Andreas Rönnberg 2, Teemu Hertola 1, Oscar Kihlstedt 1, Olle Stenius (50. A-maaottelu), Olli-Pekka Korpimäki, Patrik Grönberg, Tomi Kurppa (mv), Thomas Lindström (mv).

Ulosajot:
Suomi 4 x 2 min (3 x Sillanpää, Tamminen), Georgia 6 x 2 min

Suomi eteni myöhemmin tänä vuonna pelattavaan Challenge Trophyn maailman lopputurnaukseen, jossa kohtaavat maanosien Challenge Trophy-turnausten alle 21-vuotiaiden maajoukkueiden voimin.