Suomi jakson tiukoilla USA:n kanssa

Suomen jääpallomaajoukkue oli yllättävän tiukoilla ensimmäisen jakson USA:n kanssa MM-kisojen kolmannen kierroksen ottelussaan. Voitto tuli kuitenkin maalein 13-2, puoliajalla tilanne oli 3-2.

Liekö Suomen helppo alku tuudittanut joukkueen helpon voiton makuun? Mikko Aarni vei Suomen 1-0 johtoon ottelun ensimmäisellä minuutilla. USA:n tehopelaaja Darren Richardson tasoitti ottelun rangaistuslyönnistä pelin seitsemännellä minuutilla. Suomi vyörytti ja Ville Aaltosen ja Kimmo Huotelinin maaleilla Suomi johti vartin jälkeen 3-1. Suomen peli laiskistui ja hyökkääjien karvauspeli oli olematonta ja siten USA pääsi peliin mukaan. Ottelun 38 minuutilla Richhardsson epäonnistui toisessa rangaistuslyönnissään, mutta aivan jakson lopulla John Arundel toi kulmalyönnistä USA:n jo maalin päähän, taukotulos 3-2.

Tommy Österbergin tiukan puhuttelun jälkeen Suomi tuli toiselle puoliajalle uutena joukkueena. Luistin liikkui, peli monipuolistui ja USA jäi täysin jalkoihin. Suomi vei toista jaksoa näytöstyyliin voittaen sen 10-0.
Ottelu ratkesi käytännössä Igor Zolotarevin (51 min), Rolf Larssonin (52 min) ja Jari Hyttisen 58 minuutilla viimeistelemään 6-2 täysosumaan. Sami Harjuoja iski MM-uransa ensimmäisellä maalilla loppunumerot 13-2 tulostaululle.

Tommy Österberg ei ollut täysin tyytyväinen Suomen peliesitykseen. "Tänään ottelu voitettiin vaikeimman kautta, löysä ensimmäinen jakso teki ottelusta odotettua vaikeamman. Jatkossa ei ole varaa löysäillä yhdessäkään ottelussa mikäli mielimme mitalipeleihin. Jatko on omissa käsissä ja ottelun toinen jakso oli hyvä, silloin pelattiin kahdensuunnan peliä kokojoukkueen voimalla". Huomenna on vastassa vahva Kazakstan, täysverinen ammattilaisjoukkue. Ottelu on hyvä puntari joukkueemme nykykunnolle jatkoi Österberg