Leijonat avasivat vakuuttavalla voitolla

Suomi – Valko-Venäjä 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)

Leijonat aloittivat Olympiaurakkansa vakuuttavalla voitolla Valko-Venäjästä. Ottelu noudatteli hyvin pitkälle oletetunlaista kaavaa. Ennakkosuosikki Suomi rakensi peliä Valko-Venäjän tyytyessä tilkitsemään keskialuetta ja kyttäämään vastaiskumahdollisuuksia. Väkevästä kulmapelistä ja keskustan sumputuksesta huolimatta puna-asuinen Valko-Venäjä ei kyennyt Leijonia pidättelemään, vaan Leijonat marssivat vakuuttavaan 5-1-voittoon. Avausvoiton pääarkkitehtina operoi hyökkääjä Niklas Hagman, joka laukoi ottelussa kaksi maalia. Mainiota taustatukea tarjoili puolestaan Mikko Koivu, jolle kirjattiin ottelussa peräti kolme syöttöpistettä.

Suomi pohjusti avausvoittonsa käytännössä heti avauserässä, jossa Leijonien erikoistilannepeli toimi sataprosenttisesti. Kahdesta tarjotusta ylivoimasta suomalaiset iskivät ensimmäisen erän molemmat osumansa. Turnauksen ensimmäisestä suomalaismaalista vastasi ylivoimalla Olli Jokinen, joka siirsi Saku Koivun oivallisen poikittaissyötön ohi maalivahti Vitali Kovalin.

Valko-Venäjän ainokainen syntyi salamaosumana heti toisen erän alkuun. Punapaitojen hyökkääjä Sergei Demagin onnistui katkaisemaan Lasse Kukkosen syötön Suomen maalin takana ja Sergei Kostitsyn pääsi iskemään kiekon ohi leijonavahti Miikka Kiprusoffin. Leijonat eivät nopeaa kavennusta suinkaan kavahtaneet, vaan siirtyivät Hagmanin osumalla toisessa erässä jälleen kahden maalin johtoon. Lopulliset naulat Valko-Venäjän arkkuun iskettiin päätöserässä, jossa Valtteri Filppula ja Jarkko Ruutu maaleineen sinetöivät ottelun loppulukemiksi 5-1.

Leijonien avausottelussa kirjattiin myös uutta jääkiekkohistoriaa, sillä Teemu Selänne siirtyi syöttöpisteensä myötä olympiajääkiekon kaikkien aikojen pistetilaston jaetulle kärkisijalle. Selänne syötti ottelussa ottelun avausmaalin, jonka viimeisteli Olli Jokinen.