USA 6-0 parempi naisten alkusarjan viimeisessä pelissä

Ottelu alkoi hyvin Suomen joukkueen osalta. Ensimmäiset kahdeksan minuuttia oli tasaista ja hyvävauhtista jääkiekkoa. Ajassa 8.08 USA kuitenkin onnistui ensimmäisen kerran maalinteossa kun Julie Chu ohjasi Angela Ruggieron siniviivalaukauksen ohi Suomen maalissa pelaanneen Noora Rädyn. Maali sekoitti Suomen peliä ja USA sai otteen pelistä. Suomen puolustusalueen vartiointipeli oli vaikeuksissa koko loppuerän. USA:n toinen maali oli ylivoimamaali, Molly Engström. Yhdysvallat onnistui maalinteossa vielä kahdesti erän loppupuolella Meghan Dugganin ja Natalie Darwitzin maaleilla

Toisessa erässä Suomi pääsi takaisin peliin mukaan ja onnistui luomaan varteenotettavia maalipaikkoja Yhdysvaltojen maalille. Suomen piristynyt liike aiheutti jäähyjä Yhdysvalloille. Suomi ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. Ajassa 31.48 Yhdysvaltojen Hilary Knight siirsi joukkueensa 5-0 johtoon. Suomi ei tästäkään vielä lannistunut vaan pelasi ryhdikkäästi loppuerän. Maalinteossa ei kuitenkaan onnistuttu

Kolmannessa erässä Suomi osoitti pystyvänsä haastamaan edellisen vuoden maailmanmestarin. Erän loppupuolella ajassa 54.47 Anne Helin pääsi läpiajoon, mutta Yhdysvaltojen Natalie Darwitz kaatoi Helinin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Helin itse lähti hakemaan kavennusta rangaistuslaukausesta, mutta yhdysvaltojen maalivahti onnistui torjumaan Helinin laukauksen. Yhdysvallat onnistui maalinteossa vielä kertaalleen ajassa 58.22. Maalintekijänä Karen Thatcher.

Suomen pelit jatkuvat maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa, jolloin vastaan luistelee Kanada.

"Maalineduspeli molemmissa päissä oli ratkaisevassa osassa tänään. Niitä hiotaan vielä ennen maanantain Kanadapeliä varten", kommentoi päävalmentaja Pekka Hämäläinen.