Suomi tyrmäsi Saksan

Suomi – Saksa 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

Leijonat jatkoivat erinomaisia otteitaan Vancouverissa kaatamalla toisessa ottelussaan Saksan puhtaasti maalein 5-0. Vaatimustaso oli Valko-Venäjä-ottelusta selvästi noussut, eikä Saksa päästänyt Leijonia helpolla. Etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä saksalaiset tekivät Suomen pelistä hankalan tukkimalla keskialueen tiiviillä puolustuspelillään.

Leijonat jatkoivat jo Valko-Venäjää vastaan pelatussa ottelussa tutuksi tullutta tehokasta ylivoimapeliä ja se oli yksi voiton ehdottomista avaintekijöistä. Ottelun kolme ensimmäistä osumaa syntyivät ylivoimalla ja niiden myötä myös Leijonien otteet vapautuivat. Toisen erän loppupuolella viimeistelty 3-0-osuma tulee jäämään historian kirjoihin maalina, joka uudisti kaikkien aikojen Olympia-pistepörssin. Kimmo Timosen osuman syöttänyt Teemu Selänne nousi syöttöpisteellään koko olympiatilaston kärkeen yhteispistein 20+17=37.

Suomen voiton takuumiehinä hääräsivät kaksi pelaaja ylitse muiden. Kolmannen erän 2-0 ja 3-0 –maalit laukonut Kimmo Timonen antoi jälleen erinomaisen osoituksen Leijonien ylivoimapelin vaarallisuudesta. Ensimmäisessä erässä joukkueen ylivoimatehokkuus oli jälleen sata prosenttia ja koko ottelussa Suomi rankaisi Saksaa kuudesta jäähystä kaikkiaan neljästi. Toinen Suomen voiton pääarkkitehdeistä oli erinomaisillaan otteillaan loistanut maalivahti Niklas Bäckström. Saksa loi Valko-Venäjään verrattuna lukuisia vaarallisia tekopaikkoja, mutta Bäckström oli kuin muuri ja lunasti otteillaan nollapelin. Jo tässä vaiheessa turnausta on käynyt selväksi, että Leijonien maalivahtiosasto on juuri niin hyvissä kantimissa, kuin ennakkoon on spekuloitu.

Suomi ratkaisee lohkovoiton kohtalon ottamalla mittaa Ruotsista aikaisin maanantaiaamuna Suomen aikaa.