Suomi aloitti Algarve Cupin tasapelillä Kiinaa vastaan

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue pelasi keskiviikkona 1-1 (0-1) tasapelin Kiinaa vastaan Algarve Cupin avausottelussa. Suomen tasoituksesta toisella puoliajalla vastasi Linda Sällström.

Heikko Alku

Ottelun alku oli Suomen kannalta katastrofaalinen, kun vain seitsemän minuutin jälkeen Kiina meni johtoon läpiajon seurauksena.

Kiina oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla vahvasti niskan päällä. Joukkue oli selvästi valmiimpi otteluun ja vei peliä paikoin suvereenistikin. Ottelun edetessä Suomi pääsi kuitenkin paremmin mukaan ja sai rauhoitettua omaa peliään. 54. peliminuutilla Linda Sällström onnistui tuomaan Suomen tasoihin vahvan painostuksen päätteeksi. Tätä edelsi useampi hyvä hyökkäys ja muutama vaarallinen kulmatilanne.

Ottelun loppu puolella Kiinalla oli vielä loistomahdollisuus viedä joukkue voittoon rangaistuspotkusta 78. minuutilla. Minna Meriluoto oli kuitenkin maalillaan hereillä ja torjui Suomelle komeasti yhden pisteen turnauksen avausottelusta. Kaiken kaikkiaan tulos oli pelitilanteisiin nähden oikeutettu. Suomen toisen jakson esitys ennustaa hyvää turnauksen jatkon kannalta.

Suomen valmentaja Anne Mäkisen mukaan Kiinan rangaistuspotku oli selvä tuomarivirhe ja hän jakoikin tunnustusta maalivahti Meriluodolle.

Sekavasta ensimmäisestä puoliajasta huolimatta Mäkinen ei missään nimessa pitänyt Suomen avausta huonona.

- Tunnelma pelissä oli hyvä. Niin moni asia on nyt uutta, että vaatii hieman aikaa päästä kuvioihin sisään taas, lisäsi Mäkinen.

Suomi kohtaa perjantaina turnauksen toisessa ottelussaan Saksan.