Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

USA vahvempi välierässä, Leijonat pronssiotteluun

 
USA vahvempi välierässä, Leijonat pronssiotteluun

USA – Suomi 6-1 (6-0, 0-0, 0-1)

Välieräottelussa USA juotti Leijonille karvasta kalkkia lunastamalla finaalipaikan vakuuttavalla esityksellä. Ottelu sai suomalaisittain shokkialun, kun leijonavahti Miikka Kiprusoffin syöttöyritys lipsahti vastustajan lapaan ja Ryan Malone pääsi iskemään kiekon tyhjiin. USA:n salama-alku yllätti täysin suomalaispakan ja tumma-asuinen vastustaja lisäsi johtonsa 3-0 kahdella ylivoimamaalilla, ennen kuin ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli ehtinyt täyttyä.

Vaikea alku näkyi koko Leijonajoukkueen otteissa epävarmuutena ja USA puolestaan sai osumista peliinsä lisää virtaa. Hermostuneisuus korostui etenkin kaksinkamppailutilanteissa ja syöttöpelissä, jossa USA oli koko avauserän ajan Suomea edellä. Miikka Kiprusoff sai tarpeekseen ottelun yhdennellätoista minuutilla, kun USA:n Patrick Kane iski pelin 4-0 ja Suomen tolppien väliin luisteli kakkosvahti Niklas Bäckström. Vaihdos ei kuitenkaan kyennyt pysäyttämään vapautuneesti pelanneen USA:n peliä, vaan Patrick Kane ja Paul Stastny lisäsivät osumillaan avauserän päätöslukemiksi 6-0.

Toisessa ja kolmannessa erässä Suomi eteni pienin askelin eteenpäin ja sai rivinsä kasattua uudelleen. Leijonien pelin taso kohosi vaihto kerrallaan ja avauserässä nähdyt hermostuneet ratkaisut vähenivät. USA keskittyi pelin edetessä viisaaseen ja säästeliääseen pelitapaan, jossa keskityttiin tasapainoisiin ja riskittömiin ratkaisuihin. Suomen parantunut hyökkäyspelaaminen tuotti kuitenkin tulosta ajassa 54.46, kun Antti Miettisen ylivoimalaukaus yllätti hetkeä aiemmin USA:n tolppien väliin vaihdetun Tim Thomasin. Miettisen osuma jäi ottelun viimeiseksi ja näin ollen USA vei ottelun nimiinsä maalein 6-1.   

Tappion myötä USA etenee finaaliin ja Suomi jatkaa mitalin metsästystä pronssiottelussa.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle