Suomelle niukka tappio Tanskaa vastaan

Suomen naisten maajoukkue kärsi maanantaina niukan tappion Algarve Cupin alkulohkon päätösottelussa Tanskalle maalein 1-2. Suomen johtomaalin ottelussa viimeisteli rangaistuspotkusta Laura Österberg Kalmari.

Suomi siirtyi alussa johtoon

Ottelu alkoi Suomen kannalta lupaavasti. Tanskan maalivahti kaatoi todellisessa maalipaikassa olleen Linda Sällströmin pelin 6. minuutilla. Seuranneen rangaistuspotkun ampui maaliin varmasti Laura Österberg Kalmari.

Peli jatkui maalin jälkeen Tanska lievässä hallinnassa ja se piti palloa enemmän, mutta Suomi oli kuitenkin pelissä hyvin mukana. 20.minuutilla tanskalaispelaaja nousi hyvin laidaltaan ja keskitti maalille - Suomen puolustus oli asemissa, mutta hienoisen vartiointivirheen seurauksena kotijoukkueena pelannut Tanska pääsi hyvällä puskulla tasoittamaan tilanteeksi 1-1.

Tanskan voittomaali syntyi ottelun loppupuolella. Jälleen laidasta alkanut hidas hyökkäys päätyi lähes päätyviivalta lähteneellä keskityksellä Suomen puolustuksen keskelle, jossa ensimmäisen maalin tapaan tapahtui merkkausvirhe. Tanskan pelaaja sai melko yksin pistää pallon päällään maaliin pelikellon käydessä 80. minuuttia.

Suomella oli noin 3-4 hyvää maalipaikkaa. Viimeistely kuitenkin ontui.

- Maalipaikkojen perusteella tämä peli oli täysin voitettavissa, totesi Suomen valmennusryhmään kuuluva Marko Saloranta.

Suomella oli myös muutamia hyvin pelattuja erikoistilanteita, mutta niistäkään maalinteko ei onnistunut. Kahdesta päästetystä maalista huolimatta pelin onnistujiin kuului koko puolustuslinja. Saloranta mainitsi erityisesti keskuspuolustajana uurastaneen Laura Kivistön.

- Peli olisi pitänyt voittaa ja siitä lähdettiin, mutta pelitilanteisiin nähden ottelu ei ollut ollenkaan huono, pohti Saloranta.

- Tämä oli ehdottomasti paras pelimme täällä. Varsinkin ajoittain puolustuksen kautta lähtevä pelimme toimi oikein hyvin ja rauhallisesti. Suunta on ehdottomasti oikea, analysoi Saloranta.

Salorannan mukaan ottelu antoi hyviä elementtejä tuleviin peleihin.

- Tässä pelissä oli paljon hyvää ja se on olennaisinta ennen meille tärkeää Italiaa vastaan pelattavaa karsintapeliä, totesi Saloranta lopuksi.

Suomi keräsi Algarve Cupin kolmesta alkulohkon ottelustaan yhteensä yhden pisteen ja jäi lohkonsa viimeiseksi. Suomi pelaa keskiviikkona turnauksen 7.sijasta Portugalia vastaan. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 15.00.