Tinja-Riikka Korpela pelasi jälleen hyvin Suomen maalilla.

Suomi taisteli tasapelin Italiaa vastaan

Suomen naisten maajoukkue pelasi keskiviikkona hienon 1-1-tasapelin vieraskentällä Italiaa vastaan MM-karsintaottelussa. Suomi siirtyi pelin alussa johtoon, kun Heini Tiilikainen onnistui maalinteossa. Italian tasoitus syntyi kuitenkin vielä ensimmäisellä jaksolla.

Suomi kesti Italian painostuksen

Suomen otteluun valmistautumisessa sattui ikävä vahinko, kun Anna Westerlund sai alkulämmittelyssä Tinja-Riikka Korpelan kyynerpäästä päähänsä sen verran pahasti, ettei kyennyt aloittamaan peliä. Hänen paikkansa otti Leena Puranen.

Itse ottelu sai Suomen kannalta unelma-alun. Jo 2. minuutilla Suomi sai vapaapotkun, jonka antajaksi astelivat Anna-Kaisa Rantanen sekä Annica Sjölund. Ensin mainittu pelasi pallon maalille, josta Heini Tiilikainen viimeisteli. Tilanne 0-1 vierasjoukkue Suomelle.

Italia ei maalista kuitenkaan lannistunut. Ottelun 8. minuutilla nähtiin italialaisen Patricia Panikonin hieno henkilökohtainen suoritus, kun hän suomalaisen puolustuksesta huolimatta kääntyi ja pelasi pallon jalan ulkoterällään rangaistusalueen laidalta maalintekotilanteeseen. Viimeistely-yritystä ei kuitenkaan tullut vaan tilanne vihellettiin paitsioksi.

Italialaiset nousivat laitojen kautta useita kertoja vaarallisesti. 16. minuutilla Italialla oli erinomainen maalipaikka kun pallo pelattiin pystyyn, suomen puolustuksen selän taakse Melania Camporeselle, joka kuitenkin epäonnistui viimeistelyssään.

Italian hallinta tuotti tulosta pelin 18. minuutilla. Vapaapotkusta Gabiadini ohjasi pallon hienosti ohi Korpelan ja tilanteeksi kirjattiin 1-1.

Suomen toinen varsinainen maalipaikka tuli Laura Österberg Kalmarille ottelun 24. minuutilla, mutta hän laukoi hieman ohi vasemman alakulman.

Ensimmäisen puoliajan kuluessa peli siirtyi yhä enemmän Italian haltuun. Suomen avauksiin lähtö oli hidasta ja syötötkään eivät tahtoneet löytää omiaan. Varsinkin Italian pakit nousivat hyvin ja aiheuttivat vaarallisia hyökkäyksiä.

Ottelun 39. minuutilla Elina Syrjälälle sattui paha arviointivirhe palautuksessaan maalivahti Korpelalle. Italian hyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut käyttämään tilannetta hyväkseen.

Ennen puoliaikaa 41. minuutin kohdalla Linda Sällström nousi vielä tyylikkäästi, mutta menetti pelivälineen ennen ratkaisuyritystä.

Suomi aloitti toisen puoliajan hyvin. Ensimmäinen tilanne syntyi Purasen laidalta tulevasta keskityksestä.

Ottelun 50. minuutilla Italia sai jo kuudennen kulmansa. Suomen onneksi näistä ei kuitenkaan syntynyt maaleja, vaikka lopulta Italian kulmasaldoksi kirjattiin jopa kymmenen Suomen nollaa vastaan.

53. minuutilla nähtiin Suomelta hieno hyökkäys. Akseli Österberg Kalmari-Puranen-Sällström osoitti taitonsa, mutta viimeistelyssä ei onnistuttu. Suomen peli rauhoittui toisella puoliajalla, mutta Italia hallitsi tilanteita kuitenkin selvästi. 53. minuutilla Jaana Lyytikäinen korvasi Annica Sjölundin Suomen hyökkäyksessä. 63. minuutilla Elina Syrjälä sai ottelun ainoan keltaisen kortin.

Italian vaarallisista hyökkäyksistä yksi nähtiin ottelun 67. minuutilla. Tilanne tuli jälleen laidan kautta, mutta pysähtyi paitsioon. 69. minuutin kohdalla hyvin pelannut Cabiadini oli lähellä murtautua Suomen keskuspuolustuksen läpi, mutta kaatui. Tilanteesta ei tuomittu virhettä. Cabiadini osoitti vaarallisuutensa kuitenkin heti kaksi minuuttia edellisestä ohittaen koko Suomen puolustuksen. Väsymys alkoi kuitenkin jo näkyä suorituksessa ja pallo karkasi.

Ottelun 78. suomalaiset joutuivat pidättämään hengitystään kun yksi Suomen tärkeimmistä pelaajista, Linda Sällström, tuli taklauksen jälkeen pahan näköisesti alas loukaten polveaan. Tilanteesta kuitenkin selvittiin säikähdyksellä.

Kovasta yrityksestä huolimatta Italia ei onnistunut lisämaalien teossa ja näin Suomi ”voitti” pisteen. Italia jatkaa MM-karsintalohkon kärjessä kolmen pisteen erolla Suomeen, joka on kuitenkin pelannut yhden ottelun vähemmän. Lohkovoittaja etenee MM-jatkokarsintoihin.