Suomen maalilla torjui Tapanilan Erän Jani Naumanen.

Salibandymiehet voittoon EFT-turnauksen avausottelussa

Matkarasitus 30-tuntisen bussimatkan jäljiltä ei painanut Suomen salibandymiesten jaloissa, kun Suomi kukisti isäntämaa Sveitsin EFT-turnauksen ensimmäisessä ottelussa luvuin 7-4 (4-2, 1-1, 2-1). Suomen tehomies oli Rickie Hyvärinen hattutempullaan.

Suomi otti Zürichin rautatatieasemalle rakennetun areenan haltuunsa hyvällä alullaan ja siirtyi 3-0-johtoon Patrick Wardin, Lassi Vänttisen ja Rickie Hyvärisen maaleilla ennen ensimmäistä kymmenminuuttista. Sveitsi vastasi kahdella maalilla, mutta Sveitsissä pelaava Esa Jussila osui Vänttisen syötöstä vielä ennen erätaukoa ja kasvatti eron kahteen maaliin.

Toisessa erässä maaleja nähtiin kaksi. Sveitsin kavennuksesta vastasi Jan Binggeli, mutta Ruotsin liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Hyvärinen näytti miksi hän kuuluu maailman eliittiin. Hänen illan toinen osuma merkitsi, että Sveitsi joutui lähtemään kolmenteen erään kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Kotijoukkue iski vielä kerran kantaan, kun Sveitsin kaikkien aikojen maaottelutilaston kärkeen 102. maaottelullaan siirtynyt Matthias Hofbauer loi toivoa onnistumalla heti erän alkuun. Lukemat pysyivät tasaisina 1189-päisen yleisön riemuksi aina viimeiselle viisiminuutiselle, jolloin Hyvärinen ja Jani Kukkola löivät ratkaisumaalit Suomelle 23 sekunnin sisään.

Myös rangaistuslaukauskisassa Suomi oli vahvempi Esa Jussilan ja Mikko Kohosen juoniessa pallon verkkoon. Näin Suomi sai täydet kolme pistettä sarjataulukkoon. Päivän ensimmäisessä ottelussa Ruotsi löi Tshekin 9-5 ja oli niinikään vahvempi rl-kisassa.
Lauantaina Suomi kohtaa Tshekin klo 14.30.

EuroFloorball Tour 23.-25.4. 2010
Zürich, Sveitsi
Miehet

Sveitsi - Suomi 4-7 (2-4, 1-1, 1-2)
1. erä: 1.43 Patrick Wardi (Mikko Kohonen) 0-1, 2.14 Lassi Vänttinen (Rickie Hyvärinen) 0-2, 8.24 Hyvärinen (Tatu Väänänen) 0-3, 12.17 Matthias Hofbauer (Christoph Hofbauer) 1-3, 15.18 2-3 Renato Schneider, 18.55 Esa Jussila (Lassi Vänttinen) 2-4.
2. erä: 24.17 Jan Binggeli (Patrick Mendelin) 3-4, 38.44 Hyvärinen 3-5.

3. erä: 41.15 Matthias Hofbauer (Thomas Wolfer) 4-5, 55.09 Hyvärinen (Jussila) 4-6, 55.32 Jani Kukkola (Mikael Lax) 4-7.

Rangaistuslaukauskisa: Sveitsi 1, Suomi 2
Jäähyt: Sveitsi 0 min., Suomi 0 min.