Suomen nuoret olivat parrasvaloissa Ruotsin kaadossa.

Suomen nuori kaarti selätti Ruotsin

Suomen salibandymiehet kukistivat EFT-turnauksen viimeisessä ottelussa Ruotsin luvuin 7-4 (2-0, 3-3, 2-1), mikä tiesi samalla neljän maan turnauksen voittoa. Erityisen makeaksi voiton teki Suomen nuorten pelaajien ennakkoluulottomat otteet.

Suomen salibandymaajoukkueelle on kasvamassa hyvää vauhtia uusia vastuunkantajia, jotka pysyvät hyvin pahimman vastustajan vauhdissa mukana. Zürichin tautatieasemalla pelatussa EFT-turnauksen päätöspäivän kamppailussa tahtipuikkoa heiluttivat tulevaisuuden tähdet.

Suomen seitsemästä maalista kuusi merkittiin 21-25-vuotiaille pelaajille. Suomen parhaana palkittiin Jyväskylän Happeen 22-vuotias Jami Manninen (1+2), joka onnistui Ruotsia vastaan myös helmikuussa pelatussa maaottelussa. Muita maalintekijöitä olivat 21-vuotias Mikael Lax (1+0), Mika Moilanen (1+1), 23, Jani Kukkola (1+0), 23, ja Oscar Hänninen (2+0), 25. Kaksi viimemainittua eivät ole enää aivan tuoreita kasvoja miesten maajoukkueessa, mutta heilläkin parhaat pelivuodet ovat vielä edessä.

Kun onnistujiin lasketaan vielä 19-vuotias Otto Tikka, liigan maalipörssin kahtena viime kautena voittanut Henri Johansson, 24, Tapanilan Erän Tommi Aro, 23, ja maajoukkueen luottopuolustajaksi hyvää vauhtia kasvava Patrick Wardi, 25, niin Suomen miesten maajoukkueen tulevaisuus näyttää varsin valoisalta.

Päävalmentaja Petteri Nykky oli syystäkin tyytyväinen.
- Nuorilta tuli hyviä näyttöjä tänään. Tämä aiheuttaa valmennukselle hyvää päänvaivaa. Kisa MM-kisajoukkueen paikoista tulee olemaan todella kovaa, hän ennakoi.

Muistettava on, että poissa Suomen rosterista oli monta kokenutta pelaajaa mukaanlukien Mika Kohonen, Hannes Öhman ja Mikael Järvi. Peli Ruotsia vastaan noudatti viikonlopun tuttua kaavaa. Avausmaali tuli 20 sekunnin jälkeen Jani Kukkolan mailasta. Toisessa erässä Ruotsi joutui turvautumaan sille aikaisessa vaiheessa käytettyyn aikalisään sen jälkeen kun Jami Manninen siirsi sinivalkoiset jo 5-1-johtoon.

Hetkeksi Ruotsi saikin otetta, mutta kolmannessa erässä AC HaKin Mika Moilanen vei maajoukkueuransa ensimmäisellä maalilla Suomen taas kolmen maalin päähän. Karl-Johan Nilssonin kavennus ei saanut Suomea hätkähtämään, vaan Esa Jussila teki loppuluvuiksi 7-4 Ruotsin tyhjään maaliin. Suomen pelaajien kädet eivät tärisseet myöskään rl-kisassa, jonka Suomi vei nimiinsä. Koska kumpikin joukkue oli voittanut aiemmat kaksi peliään, Suomen voitto merkitsi myös koko turnauksen voittoa. Sveitsi ja Tshekki ratkaisevat turnauksen viimeisessä ottelussa jäännössijat.

- Pelattiin kolmella erilaisella pelitavalla ja kaikki kentälliset noudattivat taktiikkaa esimerkillisesti. Pelikuri oli hyvää ja muutosvalmiutta kesken pelin löytyi. Ruotsi sai vain yhden normaalin pelitilannemaalin viidellä viittä vastaan. Petteri Nykky tiivisti tärkeimmät.

- Emme halunneet rasittaa pelaajien pääkoppia ennen ottelua, vaan säästää kaikki energiat itse otteluun tämän kaiken hässäkän keskellä, päävalmentaja ttotesi viitaten Suomen joukkueen raskaaseen matkustustapaan, mikä tapahtui bussilla läpi Baltian, Puolan ja Saksan kautta tuhkapilven sotkettua lentoliikenteen.

EFT-turnaus pelattiin poikkeukselllisessa ympäristössä, Zürichin keskusrautatieasemalla, mikä sai kiitosta Suomen joukkueelta.
- Aivan loistavat puitteet. Junalla oli oikein miellyttävä saapua suoraan pelipaikalle lentokenttähotellilta. Hyvää vaihtelua, että joskus pelataan hiukan erilaisissa paikoissa, Nykky luonnehti kokemusta. Kansainvälisen lentoliikenteen palattua normaaliin uomiinsa, Suomen joukkue palaa lentäen kotimaahan tänään illemmalla.

EuroFloorball Tour 23.-25.4.
Zürich, Sveitsi

25.4. Suomi-Ruotsi 7-4 (2-0, 3-3, 2-1)
1. erä: 00.20  Jani Kukkola (Henri Johansson) 1-0, 11.53 Mikael Lax (Tatu Väänänen) 2-0 yv.
2. erä: 21.55 Danne Bron-Sundbom (Patrik Hagberg) 2-1, 22.25 Oscar Hänninen (Jami Manninen) 3-1, 25.25 Oscar Hänninen (Manninen) 4-1, 27.52 Manninen (Mika Moilanen) 5-1, 32.01 David Gillek (Henrik Quist) 5-2, 35.40 Hagberg (Rasmus Sundstedt) 5-3 yv.
3. erä: 44.48 Moilanen (Hänninen) 6-3, 51.18 Karl-Johan Nilsson (Daniel Calebsson) 6-4, 58.52 Esa Jussila (Rickie Hyvärinen) 7-4 tm.

Jäähyt: Suomi 2x2 min. Ruotsi 1x5 min. ja 1x2 min.

Parhaat pelaajat: Jami Manninen, Suomi ja Danne Bron-Sundbom, Ruotsi.

Suomi voitti rl-kisan 3-2.

Erotuomarit Philippe Renz ja Thomas Erhard, Sveitsi.

Yleisöä: 982.

Suomi voitti EFT-turnauksen kahdeksalla pisteellä (kolme voittoa varsinaisella peliajalla ja kaksi rl-kisan voittoa.