Suomen ratkaisijaksi nousi nuori IFK-lupaus Mikael Granlund.

Suomi kaatoi Venäjän voittomaalikilpailussa

Leijonien sankariksi nousi uransa ensimmäisen A-maaottelun pelannut Mikael Granlund.

LG Hockey Gamesin avausottelu sai lopulta suomalaisittain makean päätöksen, kun 18-vuotias Mikael Granlund räjäytti areenan hurjaan huutomyrskyyn voittomaalikilpailun viidennessä laukojaparissa. Maali sinetöi Leijonille voiton maalein 5-4 ja antaa hienon alun Euro Hockey Tourin päätösturnaukselle.

Suomi ehti johtaa ottelua toisessa erässä kahdella maalilla kahteenkin otteeseen, mutta Maxim Sushinskyn ja Evgeny Artyukhinin maaleilla Venäjä onnistui lopulta tasoittamaan ottelun. Venäläisjoukkue esiintyi päätöserässä todella määrätietoisesti ja jahtasi voittoa raivokkaasti jo varsinaisella peliajalla. Leijonavahti Iiro Tarkki kuitenkin kesti vastustajajoukkueen ahdistelut keräten kolmannessa erässä hurjat 19 torjuntaa.

Jatkoaika oli kummaltakin joukkueelta tarkkaa peliä, eikä kumpikaan päässyt kaukolaukauksia lukuun ottamatta rakentamaan todellisia tekopaikkoja. Ottelun ratkaisseessa voittomaalikilpailussa Suomen laukojista maalinteossa onnistuivat Juhamatti Aaltonen, Petri Kontiola sekä A-maajoukkueessa debytoinut Mikael Granlund. Venäjän maaleista vastasivat Viktor Kozlov sekä Sergei Mozyakin.

Suomi saa seuraavaksi vastaansa Tshekin vappupäivänä pelattavassa ottelussa Ruotsin Globenissa.