Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Oivanen johti Kreikan kaatoa

 
Mikko Oivanen johti Kreikan kaatoa

Miesten lentopallomaajoukkue avasi EM-karsintaturnauksen Latvian Riiassa hienolla 3-0 (25-19, 25-20, 25-18)- voitolla Kreikasta. Suomi esiintyi läpiottelun tasaisen vahvasti saaden parhaan mahdollisen startin EM-kisalipun metsästykseen. Suomen suurimmaksi sankariksi nousi hakkuri Mikko Oivanen, joka takoi kolmeen erään komeat tehot 17/+15.

- Olen tyytyväinen tähänkin peliin, mutta meidän pitää ajatella enemmän asiaa pitkässä juoksussa. Jos olemme lohkon kärjessä kuuden pelin jälkeen, silloin olen iloinen, päävalmentaja Mauro Berruto totesi.

Berruto oli ymmärrettävän tyytyväinen Oivasen peliin, mutta muistutti voiton tuleen joukkueena.

- Oivanen on fyysisesti hyvässä kunnossa. Tätä pitää ajatella kuitenkin joukkuepelinä ja esimerkiksi libero Pasi Hyvärinen pelasi erinomaisesti.

Syöttöpelissä Suomi oli selkeimmin Kreikkaa edellä. Kreikka ei saanut aikaiseksi yhtään ässäsyöttöä ja muutenkin Suomen vastaanotto nosti hyvin pallot passari Mikko Eskolle. Suomen syöttöpelissä taas pommisyöttäjät Mikko ja Matti Oivanen, Urpo Sivula ja Antti Siltala aiheuttivat koko ajan Kreikalle paljon harmia.

Passari Mikko Esko pelasi suhteellisen vähän keskeltä pallon kuoltua hyvin laidasta. Urpo Sivulan saalis oli 13/+5 ja Antti Siltalan 10/+8. Keskipelaajista Konstantin Shumov teki 5/+1 ja Matti Oivanen 5/+2. Vaihtopelaajista Eemi Tervaportti ja Matti Hietanen piipahtivat kentällä lyhyesti.

Kreikan ykkönen oli hakkurista kesken pelin keskitorjujaksi siirretty 210-senttinen Mitar Tzourits (11/+3), mutta hänetkin Suomi sai hyvin kiinni. Vaihdosta mukaan tullut Ilias Lappas keräsi 10/+4.

Suomi kohtaa lauantaina kello 19.30 Iso-Britannian ja sunnuntaina kello 17 Latvian. Toinen karsintaturnaus on vuorossa viikon kuluttua Kreikan Iraklionissa. Lohkovoittaja pääsee suoraan ensi vuoden Tsekeissä ja Itävallassa järjestettävään lopputurnaukseen. Lohkokakkonen jatkaa syksyllä otteluparein pelattavaan jatkokarsintaan.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle