Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lehtonen johti lentopallonaiset voittoon

 
Lehtonen johti lentopallonaiset voittoon

Naisten lentopallomaajoukkue voitti Kreikan EM-karsintaottelussa Portugalissa lukemin 3-0 (25-23, 25-22, 25-22). Kyseessä oli taistelu jatkopaikan kannalta merkittävästä kakkossijoituksesta.

Suomi on näin kolmen ottelun jälkeen kiinni jatkokarsintapaikassa. Ensi viikonloppuna pelataan uudeleen Bulgariassa neljän maan turnaus.

Riikka Lehtosen panos Kreikkaa vastaan oli häikäisevä, pistemäärä 26 oli kaksi ja puoli kertaa enemmän kuin yhdelläkään muulla kentällä olleella. Lisäksi Lehtonen hoiti vastaanottopelin selvästi parhaiten suomalaisista.

- Koko ajan oli kuitenkin tunne, että pelaamme joukkueena. Kaikki auttoivat toisiaan, erityisesti puolustuspalloissa Lehtonen totesi.

Pluslukema +19 eli vain seitsemän virhettä koko ottelussa on maailmanluokan lukema yleispelaajalle. Sitähän Lehtonen on vuosia ollutkin.

- Joukkueen nuoret myös näyttivät, että heistä on tekemään hyviä suorituksia korkealla tasolla, kapteeni jakoi kehuja toisillekin.

Passarina pelannut Riikka Arminen jakoi järkevästi hyökkäysvastuuta muillekin, jolloin Kreikan torjunta ei pystynyt vartioimaan vain Lehtosta. Kapteeni oli kuitenkin tuki ja turva hyökkäysten päättämisille vaikeilla hetkillä.

Suomi sai pelinsä rullaamaan parhaiten kolmannen erän alussa, mutta loppu meni siinäkin erässä tiukaksi. Lehtonen iski kahdessa ensimmäisessä erässä ratkaisevan pisteeen. Lopussa oli hieman vaikeuksia hoitaa peliä ratkaisuun. Lopulta erä päättyi Kreikan virheeseen.

Joukkueen kapteeni Lehtonen ei tavoittele pelkästään jatkokarsintapaikkaa, vaan lohkovoitto kiinnostaa.

- Bulgaria lähtee toiseen turnaukseen kotonaan isona suosikkina, mutta emme missään nimessä ole luovuttaneet ykköspaikankaan suhteen. Heitä vastaan emme saaneet omaa peliämme ensimmäisessä turnauksessa ollenkaan toimimaan, Lehtonen muistutti.

- Tietysti ei saa unohtaa että Kreikan ja Portugalin kohtaaminen uudestaan ovat ihan yhtä tärkeitä.

Saara Esko ei pystynyt sunnuntaina pelaamaan selkäongelmien vuoksi.

Suomi-Kreikka 3-0 (25-23, 25-22, 25-22)

Suomen pistepelaajat: Riikka Lehtonen 26/+19, Sini Häkkinen 10/+7, Laura Pihlajamäki 9/-1, Hanna-Mari Arminen 5/-2, Kaisa Jokinen 3/+1.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle