Suomelle hieno voitto Portugalista

Suomen naisten A-maajoukkue otti upean voiton, kun se kaatoi Portugalin tärkeässä MM-karsintaottelussa 4-1 (2-1). Suomen suurin sankaritar oli hattutempun iskenyt Laura Österberg Kalmari.

Tappioasemasta voittoon

Suomi aloitti ottelun vahvasti ja jo kuudennella minuutilla Jaana Lyytikäiselle avautui hyvä puskupaikka Portugali-maalin takatolpalta, mutta pusku meni harmittavasti yli maalin. Portugali sai vartin pelin jälkeen vaarallisen maalipaikan, kun Maija Saari ja Tiina Salmén pelasivat huolimattomasti puolustuksessa ja Portugalin kapteeni Edite Fernandes pääsi kuin varkain yksin läpi, mutta Tinja-Riikka Korpela pelasti tilanteen oikea-aikaisella vastaantulolla.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Fernandes ei enää epäonnistunut, kun Tuija Hyyrysen epäonnistuneesta puskusta portugalilainen pääsi nokikkain Korpelan kanssa ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan vieden vierailijat johtoon.

Suomi ei kuitenkaan maalista häkeltynyt, vaan tuli tasoihin kuusi minuuttia myöhemmin. Kulmapotkun jälkitilanteesta Elina Syrjälä keskitti maalille ja Salmén ohjasi pallon maalin eteen josta Österberg Kalmarilla oli helppo työ siirtää pallo verkkoon.

38. minuutilla Annika Kukkonen ja Annica Sjölund petasivat Linda Sällströmille maalipaikan jonka hän käytti hyväkseen, mutta suomalaisten harmiksi avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä. Kuusi minuuttia myöhemmin kotiyleisöllä oli kuitenkin jälleen aihetta juhlaan. Lyytikäinen kaadettiin rangaistusalueella ja Österberg Kalmari latasi pallon varmasti oikeaan alakulmaan ja näin Suomi siirtyi 2-1 johdossa tauolle.

Toiselle puoliajalle Suomi sai myötätuulen selkänsä taakse ja otti kenttäpelin täysin haltuunsa. Heti toisella minuutilla Tuija Hyyrynen keskitti maalilla, mutta Sällström ei aivan ylettänyt palloon takatolpalla ja näin tilanne kuivui kokoon. 58. minuutilla Österberg Kalmari täydensi hienon iltansa. Kukkonen ja Österberg Kalmari karvasivat Suomelle pallon ja Österberg Kalmari pääsi laukomaan rangaistusalueen takaa tarkasti pallon alakulmaan ja Suomi siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle.

Viisi minuuttia myöhemmin hattutempun tehnyt Österberg Kalmari vaihdettiin kentältä ja tilalle juoksi maajoukkuedebyytissään Emmi Alanen.

70. minuutilla Suomi ratkaisi ottelun lopullisesti, kun Kukkonen käynnisti nopean vastahyökkäyksen ja pelasi pallon Sjölundille joka puolestaan vapautti Sällströmin karkumatkalle eikä hän erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti maaliin. Neljänteen maaliin Suomen suurin hyökkäysinto laantui ja Suomi keskittyi varmistelemaan johtoasemaansa. Portugalilla ei ollut toisella jaksolla ainoatakaan kunnollista maalipaikkaa. Näin Suomi jatkaa edelleen tappioitta ja keskiviikkona on edessä tärkeä Italia-ottelu.

Seuraavaksi Suomi kohtaa keskiviikkona Vantaan ISS Stadionilla lohkon Italian, jonka kanssa Suomi jakaa lohkon kärkipaikan. Ottelu alkaa kello 20.00.