Suomi menetti mahdollisuutensa MM-kisoihin

Suomi kärsi kirvelevän 1-3 tappion Italialle MM-karsintaottelussa ISS Stadionilla. Vieraiden maaleista vastasivat Pamela Conti, Melania Gabbiadini sekä Alice Parisi. Suomen maalin teki reilun 3100 katsojan edessä Linda Sällström.

Italia tehokkaampi

Suomi aloitti ottelun hyvin, kun Linda Sällström oli riistää maalivahti Anna Maria Picarellilta pallon ottelun ensimmäisellä minuutilla. Tilanteesta vihellettiin kuitenkin vapaapotku vieraille.

Italia rankaisi kovaa otteluun panostaneita suomalaisia viiden peliminuutin kohdalla. Kapteeni Patrizia Panico keskitti 16:a oikealta puolelta, johon ensimmäisenä pääsi Pamela Conti. Tarkka pallo viuhui ohi voimattoman Tinja-Riikka Korpelan maalin alakulmaan.

Heti seuraavalla minuutilla Laura Österberg Kalmari menetti pallon keskialueella, jonka seurauksena Conti pääsi vaaralliseen hyökkäykseen. Tällä kertaa Korpela venyi kuitenkin upeaan torjuntaan. Suomen ykkösnyrkki Österberg Kalmari korjasi välittömästi virheensä ja syötti Annika Kukkosen läpi. Tämän keskitys torjuttiin kulmaksi.

Tilanteita oli puoli ja toisin. 14. ja 16. minuutilla suomalaisista yrittämään pääsivät ensin Linda Sällström ja perään Österberg Kalmari Jaana Lyytikäisen syötöstä.

Suomen maalilla ”Tinni” Korpela venyi useisiin hyviin torjuntoihin. 19. minuutin kohdalla Raffaella Manieri laukoi tulisen vapaapotkun, mutta Suomen parhaimmistoon kuulunut Korpela torjui.

Italialaisten erinomaisesta tekniikasta esimerkin antoi 22. minuutilla myös maaliskuussa Ascolissa hyvin pelannut Elisa Camporese. Keskikenttäpelaaja kuljetti pitkän matkaa harhautellen suomalaisia. Kunnon viimeistelyyn eivät voimat kuitenkaan enää riittäneet.

Myös suomalaisten puolella nähtiin useita hyviä suorituksia. Maija Saari katkaisi Panicon hyökkäykseen lähdön tyylikkäästi. Puoliajalle mentiin vieraiden 1-0 johdossa.

Suomi tuli mukaan taisteluun, kun toista puoliaikaa oli pelattu neljä minuuttia. Tuija Hyyrynen keskitti maalin eteen upeasti ajaneelle Linda Sällströmille, joka ei erehtynyt, vaan iski pallon päällään vasemman tolpan juureen.

Muutama minuutti Suomen maalista ja oltiin jo toisessa päässä. Puoliajalla kentälle tullut Emmi Alanen pelasti kulman jälkitilanneesta pallon maaliviivalta. Toisen maaottelunsa pelannut nuorukainen oli muutenkin pirteä lisä Suomen joukkueeseen.

Suomi teki muutamia hyviä katkoja, kuten 58. minuutin kohdalla Jaana Lyytikäinen sekä minuuttia myöhemmin Tiina Salmen kapteenin tyylikkyydellä.

66. minuutin kohdalla pirteästi kannustanut kotiyleisö joutui huokaisemaan. Panico syötti hyvä pallon keskialueelta Melania Gabbiadinille, joka juoksi läpi Suomen puolustuksen sekä maalivahti Korpelan. Tilanteeksi kirjattiin 1-2.

Vain neljä minuuttia edellisestä ja Suomen MM-haaveet alkoivat todella karista. Panico pääsi jälleen suomalaisten boksiin kahden puolustajan ahdisteluista huolimatta Korpela joutui kaatamaan liukkaan italiattaren varoituksen ja rangaistuspotkun arvoisesti. Alice Parisi ei epäonnistunut vaan laukoi pallon tolpan kautta maaliin.

Suomi yritti vielä saada kiriä aikaan, mutta kovin hyville maalipaikoille ei päästy. Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Kukkonen keskitti Sanna Taloselle, jonka jatko ei kuitenkaan osunut maalipuiden väliin.

Suomi joutui lopulta tyytymään karvaaseen 1-3 tappioon.