Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Venäjä tavoittelee lohkovoittoa Tampereelta

 
Venäjä tavoittelee lohkovoittoa Tampereelta

Venäjä on purjehtinut tämän kesän maailmanliigassa voitosta voittoon. Neljän viikonlopun aikana se on menettänyt vain yhden pisteen Egyptin pinnistettyä Kaliningradissa kaksi erää nimiinsä.
Venäjä himoitsee Tampereelta täyttä pistepottia, sillä se tarkoittaisi lohkovoiton varmistumista jo ennen USA:ta vastaan ensi viikolla pelattavia vierasotteluita.  Maailmanliigan lopputurnaus pelataan Argentiinan Cordobassa 21.-25.7. ja sinne selviytyvät mukaan kaikki neljä lohkovoittajaa, isäntämaa Argentiina ja paras lohkokakkonen.

Venäjän seitsikkoon on täksi kaudeksi tullut muutama muutos. Libero Aleksei Verbovin sijasta erivärisessä paidassa on nähty Novosibirskin Valeri Komarov, toisena yleispelaajana kokeneen Sergei Tetiukhinin tilalla Belgorodin 28-vuotias Taras Khtei ja toisena keskitorjujana Aleksei Kuleshovin paikalla 215-senttinen 21-vuotias Dimitri Muserski.

Tuttuja kasvoja jo vuosien ajalta sen sijaan ovat passari Sergei Grankin, hakkuri Maksim Mikhailov, keskitorjuja Aleksander Volkov ja Mikko Eskon seurakaveriksi Modenaan siirtyvä yleispelaaja Juri Berezhko.

Lisäksi joukkueen penkkiarsenaaliin kuuluu kovia nimiä kuten hakkuri Semen Poltavski, keskitorjuja Aleksei Kazakov (217 cm) ja kakkospassari Sergei Makarov.

56-vuotias italialaisvalmentaja Daniele Bagnoli johdattaa Venäjän maajoukkuetta nyt toista kautta.

Koko ryhmän keskipituus on huima, lähes 204 senttiä. Alle kaksimetrisiä ovat passarien ja liberon lisäksi vain Berezhko. Koko maailmanliigaryhmän lyhin venäläispelaaja on 195-senttinen passari Grankin!

Maailmanliigan torjuntatilaston kakkospaikalta löytyy kauden sensaatioksikin kehuttu 21-vuotias ja 215-senttinen Dimitri Muserski. Muserski on napannut 30 torjuntaa eli 1,03 erää kohden. Aleksander Volkov on torjuntatilaston kuutosena.

Samainen Muserski löytyy myös syöttötilaston kakkospaikalta 13 ässällä. Jätti on syöttänyt 0,45 ässää erää kohden.

Pistepörssissä paras venäläisistä on hakkuri Maksim Mikhailov, joka löytyy sijaluvulta 13 tehtyän 109 pistettä kahdeksaan peliin. Dimitri Muserski on pistepörssn 16. (100) parhaana keskitorjujana.

Huimaa menestystä 2000-luvulla

Pekingin olympialaisissa Venäjä saavutti pronssia ja mitaleilla se oli myös Ateenassa 2004 (pronssi) ja Sydneyssä 2000 (hopea).

Maailmanliigassa Venäjä on ollut mitaleilla neljänä viime vuonna (3., 3., 2., ja 3.). Kaikkiaan maa on ollut mitalipelien ulkopuolella viidellätoista osallistumiskerrallaan vain kahdesti (1994 ja 2003).  Ainoa mestaruus maailmanliigasta on vuodelta 2002.

EM-kisoissa mitalipeleihin asti ylivoimaa esittänyt Venäjä jäi lopulta viime syksynä neljänneksi.

Suomi on voittanut Venäjän vain kertaalleen seitsemästätoista keskinäisessä ottelussa. Tuo voitto tuli maaottelussa Porvoossa 1998. Edelliset kohtaamiset ovat olleet viime syksyn EM-kisoissa Istanbulissa ja MM-karsinnoissa Tampereella sekä EM-kisoissa 2007 Moskovassa.
Viime MM-kisoisa Venäjä oli suureksi pettymyksekseen vasta seitsemäs puolustettuaan hopeaa vuodelta 2002.

Olympialaisten pronssijoukkueesta Venäjällä ovat mukana Semen Poltavski, Juri Berezhko ja Maksim Mikhailov. Heidän lisäkseen viime vuoden maailmanliigan finaaleissa mukana olivat myös libero Aleksander Janutov ja Anton Astashenkov.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle