Egypti kuittasi Kairossa

Egypti piristyi huimasti yhdessä yössä ja kukisti Suomen maailmanliigan päätöspelissä Kairossa torstaina suoraan kolmessa erässä 0-3 (23-25, 18-25, 23-25).  Suomen otteet olivat paljon keskiviikkoa vaisumpia.

- Egypti ansaitsi voiton joka tavalla. Rakasta tätä lajia, kun kyse on näin henkisestä lajista. Tämä viikonloppu osoitti sen erinomaisesti. Me menetimme fokuksen ja Egypti taas löysi sen, päävalmentaja Mauro Berruto kommentoi.

Torstain pelissä Suomi hallitsi ottelua avauserän 19-16- tilanteeseen asti. Sen jälkeen Egypti oli kentän parempi joukkue.

- Tunsin jo ensimmäisessä erässä, että kaikki ei ole kohdillaan, Berruto myönsi.

Voitto oli Egyptille maailmanliigassa toinen. Ensimmäinen tuli avauspelissä Tampereelta Suomesta sekin erin 3-2.

Suomelle voittoja kertyi lopulta neljä ja tappioita kahdeksan. Sarjapisteitä tuli yhteensä 12. Suomi voitti Egyptin kaksi kertaa, USA:n kerran ja Venäjän kerran.

Pahin kanto kaskessa oli keskiviikon ottelussa vatsavaivoista kärsinyt hakkuri Salah, joka tykitti 22 pistettä. Myös kokenut passari Ashraf oli hyvässä vireessä ja joukkue ei kaivannut loukkaantunutta ykköspassariaan Abdallaa laisinkaan.

Ojansivu hakkuriksi Sivulan sijaan

Päävalmentaja Mauro Berruto joutui tekemään yhden muutoksen joukkueeseen, kun suutulehduksesta kärsivä hakkuri Urpo Sivula katsoi parhaaksi jäädä kentän sivuun. Neljänneksi maailmanliigan pistepörssissä jo noussut Sivula  pelasi keskiviikkona, mutta paranemassa oleva tulehdus haittasi kuitenkin pelaamista siinä määrin, että lepo katsottiin parhaaksi vaihtoehdoksi.

Näin Olli-Pekka Ojansivu aloitti joukkueen hakkurina kolmatta kertaa tämän kauden maailmanliigassa. Lisäksi Jari Tuominen nousi mukaan kokoonpanoon.

Avauserästä muodostui odotetun vaikea Suomelle edellispäivän helpon voiton jälkeen. Egyptin hakkuri Salah oli vahva ja syötti lopulta ässällään erävoiton kotijoukkueelle 25-23. Suomalaisista hakkuri Ojansivu esitti parasta osaamista kahdeksalla pisteellä.

Toisessa erässä Egypti otti myös hyvän startin ja pitkällisen vaihtopallopelaamisen jälkeen se kiskaisi lopullisen eron passariksi tähän peliin tulleen kokeneen Ashrafin johdolla toisen teknisen aikalisän jälkeen. Ashraf käytti tasaisen tehokkaasti koko arsenaaliaan.

Suomi jatkoi kolmanteen erään edellisen erän lopulla vaihdetulla miehistöllä, jossa Jukka Lehtonen oli tullut Shumovin tilalle ja Mikko Oivanen korjannut hakkurina Ojansivun.

Tämäkin erä käynnistyi egyptiläiskomennossa, mutta 3-7- tappiolta Suomi nousi Eemi Tervaportin leijasyöttöjen rikottua vastaanoton jo 15-12- johtoon.