Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen puolustus hajotti Belgian

 
Suomen puolustus hajotti Belgian

Viime kesän EM-jatkokarsinnoissa viimeiseen karsintavaiheeseen edennyt Belgia jäi torstai-iltana Boulognessa täysin Suomen joukkuepuolustuksen pihteihin. Suomi haki kolmannen perättäisen voittonsa luvuin 63-77 (28-33).

Suomella oli tiistaina Portugalissa vaikeuksia saada vastustajaansa kuriin miespuolustuksella, mutta torstaina kellossa oli toinen ääni. Suomi pelasi täydet 40 minuuttia liikkuvaa, aggressiivista miespuolustusta ja onnistui karkaamaan nimivahvalta Belgialta jo ottelun kolmannella jaksolla. Belgia sai hyökkäyspelinsä toimimaan kunnolla vasta ottelun jo ratkettua.

- Olimme todella hyvin ajan tasalla puolustuksemme kanssa. Jokainen jätkä tiesi tehtävänsä kentällä ja toimi sen mukaisesti, jakoi Suomen apuvalmentaja Pekka Salminen tunnustusta omilleen.

- Olennaista oli se, että keskittymistasomme oli korkea ja pidimme turhat virheet minimissä. Belgian joukkueessa on niin kovia ammattilaisia, että he kyllä rankaisevat, jos saavat vähänkin tilaa.
 
Koko suomalaiskaarti onnistui miesvartioinnissa hyvin. Puolustuspäässä torstain tyylikkäimmästä iltapuhteesta vastasi Shawn Huff, joka sai tehtäväkseen Euroliiga-veteraani Marcus Faisonin pimittämisen. Huff pysyi takiaisena viime kaudella Kreikassa pelanneen Faisonin iholla kiinni aina tämän ollessa kentällä, eikä Faison saanut lopulta yhdeksästä kolmosestaan sisään kuin yhden.

Belgian tehokkain oli tarkkana kaukoheittäjänä tunnettu, Italian liigaa pelaava Dimitri Lauwers (16p). Lauwers pysyi muiden belgialaispelaajien tavoin pitkälti suomalaispuolustuksen nippusiteissä, mutta hän pääsi upottamaan kuudesta kolmosestaan neljä sisään suomalaisten harvoista nukahduksista.

- Lauwersin suoritus oli osoitus Belgian joukkueen ammattimaisuudesta. Yksi virhe puolustuksessa, niin heitto on jo ilmassa, kehui Salminen.

Lee, Huff ja Kotti loistivat

Suomella oli ottelun alussa lieviä vaikeuksia sopeutua belgialaispuolustuksen kovuuteen. Jos Belgia tuskaili koko ottelun Suomen joukkuepuolustuksen kanssa, niin myös Suomella oli vaikeuksia puolen kentän hyökkäyksensä pyörittämisessä.

- Jos Portugali pelasi kovaa, niin Belgialla oli vielä ylimääräinen vaihde sillä saralla käytettävänään. Iskuja tulee, ja se on meidän kannaltamme hyvä asia, koska tällaista peliä pelataan EM-karsinnoissa, painotti Salminen.

Belgia alkoi jäädä jälkeen toisella jaksolla, kun uuden maaottelun piste-ennätyksensä viimeistellyt Gerald Lee jr. (18/7) ja Shawn Huff (12/5) vapauttivat suomalaishyökkäyksen yksilösuorituksillaan. Lee jallitti Belgian korinaluspuolustajia oikeaoppisella sijoittumisellaan ja kiitti Suomen takamiesosaston syötöistä varmoilla koreilla. Huff puolestaan upotti toisella jaksolla tyylikkään kolmosen sekä seurasi kaksi ohiheittoa sisään hyökkäyslevypalloista.

Ottelu ratkesi kolmannen jakson alussa, kun Tuukka Kotti (12/7) jatkoi erinomaisia otteitaan. Kotti rynnisti ensiksi syötönkatkosta vapaaseen donkkiin, ja seuraavassa tilanteessa pääsi vapaaheittoviivalle toisen perättäisen syötönkatkon ja belgialaisten epäurheilijamaisen virheen jälkeen. Vireeseen päässyt Kotti johdatti kolmannella jaksolla Suomen parhaimmillaan 20 pisteen johtoon.

Belgialaisten kiriyritykset pysähtyivät järjestelmällisesti suomalaispuolustukseen, jonka lisäksi Samuel Haanpää (9/4) masensi belgialaisia vielä kolmosillaan.

- "Junnu" Leeltä todella varma ja kypsä suoritus. Junnu tulee olemaan tärkeässä roolissa joukkueessamme. Vielä kaivataan vähän lisää itsekkyyttä otteisiin - tänään Junnu jätti ekalla puoliskolla pari hyvää korintekopaikkaa väliin, arvioi Salminen 22-vuotiaan korinaluspelaajan suoritusta.

- Shawn Huff oli vähän kaikessa mukana, erittäin positiivinen ja monipuolinen esitys. Ja Tuukka Kotti oli jälleen kerran fantastinen, kun matsia ratkaistiin. Porukasta löytyi taas leveyttä ja vastuunkantajia oikeilla hetkillä.

Suomen kokoonpanosta puuttui Hanno Möttölä, joka lepuutti tiistaina iskun saanutta jalkaansa.

Suomi jatkaa maaotteluitaan perjantai-iltana Calaisissa Tunisiaa vastaan. Tunisia voitti viime elokuussa Afrikan mestaruuskisoissa pronssia.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle