Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tappioton Montenegro naisten maajoukkueen vieraaksi

 
Tappioton Montenegro naisten maajoukkueen vieraaksi

Suomen naisten maajoukkue jatkaa EM-karsintojen avausvoittonsa metsästämistä keskiviikkona Espoon Barona Areenalla Montenegroa vastaan. Montenegro on verrattain kapeasta pelaajarotaatiostaan huolimatta vahva ehdokas alkulohkon parhaaksi joukkueeksi.

Suomi haastoi karsintojen avausottelussaan kotikentällään Turkin vahvalla esityksellä, mutta notkahti sunnuntaina vieraskentällä Unkaria vastaan. Päävalmentaja Tommi Koskisen mukaan joukkueen on palattava perusasioihin Montenegroa vastaan.

- Suoritusvarmuutemme on noustava huomattavasti Unkari-ottelusta. Lisäksi emme saa pelätä pelin fyysisyyttä, kuten näytimme Unkaria vastaan tekevän. Jos pystymme hyökkäämään samalla tavalla kuin Turkkia vastaan ja pääsemme terävämmin levypalloihin, avausvoitto on käsissämme.

Unkari-ottelun valopilkkuna Koskinen näki Suomen vaihtopelaajien esiinmarssin. Minna Sten, Anni Mäkitalo ja Henna Salomaa pelasivat vahvat minuutit ja toivat Suomen 24 pisteen takaa-ajoasemasta takaisin voittotaisteluun.

- Oli hyvä nähdä, että meillä on vaihtoehtoja penkillä, jos avausviisikon pelaajilla on vaisumpi päivä. Uskon kuitenkin, että aloitusviisikon pelaajat parantavat sunnuntain suorituksestaan, ennakoi Koskinen keskiviikon kotipeliä.

Taitava ja kapea Montenegro

Viime elokuussa B-divisioonasta Euroopan korkeimmalle kilpailulliselle tasolle noussut Montenegro on aloittanut karsintansa vakuuttavasti kaatamalla Unkarin vieraissa 76-65 ja Bulgarian kotonaan 68-66.

- Paljon on puhuttu siitä, että Turkki olisi karsintalohkomme ennakkosuosikki, mutta itse pidän Montenegroa kovempana, miettii Suomen apuvalmentaja Jussi Laakso.

- Montenegro on iso ja urheilullinen joukkue, joka ei puolusta kovin organisoidusti, mutta he osaavat pelata koripalloa aidoimmillaan. Heillä on monta luovaa hyökkäyspelaajaa, jotka osaavat lukea puolustajiensa sijoittumista ja mukautua hyökkäykseen sen mukaan.

Laakso pitää Montenegron akilleenkantapäänä rotaation kapeutta. Montenegron kuusi parasta pelaajaa ovat urakoineet karsintojen avausotteluissa 20-40 minuuttia ottelua kohden, ja "seitsemäs pelaaja" yhteensä kahdeksan minuuttia.

- Väsyneenä tai virhevaikeuksissa Montenegro ei ole parhaimmillaan. Lisäksi on huomionarvoista, että heidän avauspelinrakentajansa Jelena Skerovic on pelannut kahdessa matsissa täydet 80 minuuttia, eikä hän näytä pitävän pallonpaineesta, Laakso huomauttaa.

Montenegron johtotähtenä Laakso nostaa esille 188-senttisen, 23-vuotiaan Jelena Dubljevicin, joka on viimeistellyt karsinnoissa 16,5 pistettä, 6,5 levypalloa ja 2,0 korisyöttöä ottelua kohden.

- Dubljevic on todella taitava ja monipuolinen pelaaja, joka on pitkäksi pelaajaksi erinomainen pallonkäsittelijä, joka pystyy pelaamaan jopa pelinrakentajana.

Suomi ja Montenegro kohtaavat Espoon Barona Areenalla keskiviikkona klo 17:00 alkavassa maaottelussa.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle