Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turkki kuritti vatsatautista Suomea

 
Turkki kuritti vatsatautista Suomea

Suomen naisten maajoukkue kohtasi perjantai-illan EM-karsintaottelussaan Istanbulissa Turkin, joka ratkaisi ottelun heti kättelyssä ja tyylitteli selkeään 89-64 (49-25)-voittoon. Suomen iskukykyä verotti ärhäkkä vatsatauti, joka on kiertänyt joukkueessa keskiviikosta alkaen.

Turkki teki Suomelle heti alkuminuuteista lähtien selväksi, kuka on emäntä talossa. Suomi johti runsaan minuutin pelin jälkeen numeroissa 4-5, mutta Turkki vei seuraavat kolme minuuttia 13-0 ja koko ensimmäisen jakson 31-14.

Puoliaikaan mennessä Turkki oli latonut taululle jo 24 pisteen eron tappavan tarkalla heittotyöskentelyllään. Toisella puoliajalla Suomen heitot alkoivat löytää tiensä koriin ja turkkilaisjohto kaventui parhaimmillaan 15 pisteeseen, mutta lähemmäksi Turkki ei vieraitaan enää päästänyt.

- Matsi ratkesi heti kättelyssä, myönsi Suomen päävalmentaja Tommi Koskinen.

- Turhan monen edeltävän matsin tavoin annoimme vastustajalle parikymmentä pinnaa kaulaa ennen kuin heräsimme taistelemaan. Toisella puoliajalla pelasimme hyvällä työmoraalilla, mutta jos vastustajalle antaa tuhottomasti etumatkaa, pitää tehdä ihmeitä jos tahtoo vielä pelata voitosta.

Joukkueiden suoritustason suurin ero näkyi heittoprosenteissa. Turkki heitti kakkosistaan sisään ruhtinaalliset 63,5% (Suomi 40,5%) ja kolmosistaan 45,5% (Suomi 25,0%).

- Meillä on ollut näissä karsinnoissa taipumuksena mennä paniikkiin, kun vastustaja tulee täysillä päälle. Liian harvalla pelaajallamme on kokemusta Euroopan ammattilaissarjoista, joissa pelataan tällä intensiteetillä, Koskinen arvioi.

Vatsatauti yhä vaivana

Maajoukkueen riveissä alkoi keskiviikkona jyllätä vatsatautikierre, joka kellisti sängyn pohjalle pelaajista Anni Mäkitalon, Maiju Pekkarisen ja Maija Lähteen sekä apuvalmentaja Jussi Laakson. Lähteen tila parani kuitenkin perjantai-iltapäivään mennessä sen verran, että hän liittyi joukkueen kokoonpanoon.

- Kieltämättä aika vaikeat lähtökohdat matsiin, Koskinen huokaisi.

- Sovimme joukkueen kesken, että emme anna tilanteen vaikuttaa. Oireet levisivät kuitenkin alkuverryttelyn aikana kolmeen muuhun pelaajaan, joiden tila heikkeni selvästi ottelun aikana.

Koskinen löysi kuitenkin joukkueensa riveistä myös selkeitä onnistujia. Suomen parhaimmistoon kuuluivat uuden naisten maaottelun piste-ennätyksensä viimeistellyt Henna Salomaa (11/2), Heta Korpivaara (10/4/3 riistoa) sekä Laura Sario (5/5).

- Salomaa otti rohkeita heittoja hyvällä prosentilla, ja edeltävät matsit hyökkäyspään viimeistelynsä kanssa tuskaillut Korpivaara sai itseluottamuksen kannalta tärkeitä onnistumisia. Sarion puolustuspeli Turkin takamiehiä vastaan oli vahvaa ja lupauksia herättävää.

Suomi on hävinnyt kaikki viisi EM-karsintaotteluaan. Joukkue jatkaa karsintoja ensi viikon maanantaina Vantaan Energia Areenalla vain yhden voiton hakenutta Unkaria vastaan.

Turkki - Suomi 89-64 (31-14, 49-25, 67-52), naisten EM-karsintaa, Istanbul (Turkki) 20.8.2010

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle