Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaiset lähtevät Finnkampeniin voittamaan

 
Suomalaiset lähtevät Finnkampeniin voittamaan

Suomi ja Ruotsi kohtaavat Finnkampenin maaotteluissa viikonloppuna. Tänä vuonna maaotteluihin osallistuu neljä joukkuetta, naisten ja tyttöjen alle 18- sekä poikien alle 20- ja alle 17-vuotiaiden maajoukkueet. Naiset ja tytöt pelaavat Ahvenanmaalla, kaksikymppiset Ruotsin Nyköpingissä ja seitsemäntoistavuotiaat Naantalissa, Forssassa ja Turun Kupittaalla.

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Pekka Hämäläinen odottaa mielenkiinnolla nuorentuneen joukkueensa otteluita Finnkampen-turnauksessa. Hämäläinen uskoo tapahtuman antavan hyvän potkun kauden avaukseen ja kohti kevään MM-kisoja.

– Uutta kohti mennään uudistuneella joukkueella. Tämä on klisee, mutta meillä on hyvä sekoitus kokeneita ja kokemattomia pelaajia, Hämäläinen tiivistää.

Päävalmentaja Hämäläinen sanoo joukkueensa tavoittelevan kahdesta Ruotsi-ottelustaan vain voittoa.

– Ruotsia vastaan haetaan aina voittoa. Haluamme myös pitää kiinni omasta pelitavastamme eli pelaamme rohkeasti ja ahneesti yksittäisiä tilanteita voittamalla.

Finnkampen on oiva tilaisuus niin naisten kuin tyttöjen maajoukkueille harjoitella ja pelata samassa paikassa ja vaihtaa ajatuksia joukkueiden välillä.

– Pääsemme näkemään toistemme otteluita paikan päällä, joten meillä on johtoryhmien kesken hyvät mahdollisuudet sparrata ja oppia toisiltamme, Pekka Hämäläinen sanoo.

Tytöt haastavat Ruotsin

Tyttöleijonat maajoukkue lähtee haastamaan Ruotsia niin ikään edelliseen Finnkampeniin verrattuna nuoremmalla joukkueella. Päävalmentaja Juuso Toivola kertoo otteluiden tavoitteena olevan kesän leireillä läpikäytyjen peliasioiden näkyminen joukkueen otteissa.

– Olemme tuloksellisestikin vahvoilla, jos onnistumme tavoitteissamme, Toivola ennakoi.

Tyttöjen maajoukkueessa keskityttiin kesäleireillä muun muassa pelin energisyyteen, sitoutumiseen ja uskaltamiseen.

– Olemme harjoitelleet pelitilanneroolipelaamista ja niissä onnistumista yksilötasolla. Nyt nähdään, kuinka hyvin joukkue on sitoutunut pelitapaamme ja jaksaako se pelata kaksi kansainvälisen tason ottelua omalla tasollaan ensimmäisestä minuutista viimeiseen minuuttiin asti.

Suomi hakee nyt ensimmäistä Finnkampenin voittoaan Ruotsista, joka on esiintynyt 18-vuotiaiden ikäluokassa vakuuttavasti.

– Avausvoittoon tarvitsemme uskallusta onnistua. Meidän vuonna 1993 syntyneet pelaajat ovat nyt vuotta kokeneempia, joten heidän kokemuksensa ja johtajuutensa mitataan näissä peleissä, Juuso Toivola sanoo.

Tyttöjen kauden päätavoite on tammikuussa Ruotsissa pelattavissa MM-kisoissa.

Nuoret Leijonat kohti päätavoitetta

Ruotsiin turnaukseen matkaava alle 20-vuotiaiden maajoukkue pelaa jo toisen kovatasoisen turnauksensa tällä kaudella. Päävalmentaja Lauri Marjamäki valitsi muutaman viikko sitten Lake Placidin otteluleiriltä palanneeseen joukkueeseen kahdeksan uutta pelaajaa. Kaksi heistä on syntynyt vuonna 1993, HIFK:n Markus Granlund ja Kärppien Miikka Salomäki.

– He ovat esiintyneet hyvin 18-vuotiaissa ja haluamme antaa heille mahdollisuuden näyttää kykynsä vanhemmassa ikäluokassa. Emme halua kuitenkaan tässä vaiheessa vaihdella pelaajia liikaa vaan luotamme ryhmäämme, Marjamäki perustelee valintaansa.

Nuoret Leijonat pelaavat Nyköpingissä Ruotsin lisäksi Venäjää ja Tshekkejä vastaan. Lauri Marjamäen mukaan valmennusjohdon tavoitteena on löytää turnauksessa oikeita pelaajatyyppejä ja ketjukoostumuksia kauden päätähtäintä, vuodenvaihteessa Buffalossa pelattavia alle 20-vuotiaiden MM-kisoja varten.

– Matkan varrella tulee varmasti onnistumisia ja epäonnistumisia, joiden myötä odotamme joukkueen kasvavan kauden aikana.

Seitsemäntoistavuotiailla kotikenttäetu

Alle 17-vuotiaiden maajoukkue pelaa Finnkampenin yhteydessä kolme ottelua ruotsalaisia vastaan. Joukkue pääsee esittelemään taitojaan kotiyleisönsä edessä, sillä ottelut pelataan Naantalissa, Forssassa ja Turun Kupittaalla. Päävalmentaja Jussi Tapola toteaa Finnkampenin olevan erinomainen tasomittari joukkueelleen. Hänen mukaansa on tärkeää päästä mittamaan pelaajien taso huippumaata vastaan kahden kesäleirin jälkeen.

– Viimeisellä leirillä keskityimme pelillisiin asioihin. Harjoittelimme paljon puolustamista sekä ali- ja ylivoimapelaamista. Ruotsi-otteluissa tavoitteenamme on katsastaa, millä tasolla pelaajamme nyt menevät.

Tapolan joukkueen päätapahtuma on Kanadassa vuodenvaihteessa pelattava turnaus, johon osallistuu viiden maan maajoukkueet sekä viisi Kanadan aluejoukkuetta. Kauden avaava Finnkampen on niin ikään päävalmentajan mieleen.

– Emme ole pelanneet kovin paljon kotimaassa, joten yleisöllä on harvinainen mahdollisuus nähdä ikäluokan kotimaisia huippupelaajia. Uskon, että yksilöt erottuvat jo Ruotsi-otteluissa ja tulevaisuudessa joukkueestamme nousee vielä huippuja maailman kärkiryhmään, Jussi Tapola ennustaa.

Suomen ja Ruotsin väliset Finnkampen-maaottelut pelataan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tänä vuonna maaotteluihin osallistuvat naisten ja tyttöjen maajoukkueet sekä poikien alle 20- ja alle 17-vuotiaiden maajoukkueet. Kunkin joukkueen sunnuntaina pelattava ottelu (paitsi 20-vuotiailla lauantain ottelu) lasketaan mukaan Finnkampenin tulokseen. Voitetusta ottelusta maa saa kolme pistettä. Enemmän pisteitä neljästä ottelusta kerännyt maa vie koko Finnkampenin voiton.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle