Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Baxter tyytyväinen pelaajamateriaalin laajuuteen

 
Baxter tyytyväinen pelaajamateriaalin laajuuteen

Stuart Baxter lähtee Moldova otteluun luottavaisena. EM-karsinnoissa halutaan tehdä tulosta, mutta myös joukkueen kehittämiseen satsataan. Valmentaja valotti myös ajatuksiaan tulevien otteluiden toppariparista.

”Meillä on laadukas vaihtopenkki”

- Pelaajat ovat hyvässä fyysisessä kunnossa. Daniel (Sjölund) on ollut hieman flunssainen, mutta hänkin on jo treenannut tänään. Meillä oli hyvät harjoitukset aamulla, kertoi päävalmentaja Stuart Baxter tuoreimpia Huuhkaja-kuulumisia.

Valmistautuminen kaksoismaaotteluun tehdään pääosin Suomessa ja siihen kuuluu pallollisten harjoitusten lisäksi henkisen puolen fiksausta.

- Olemme panostaneet psykologiseen valmistautumiseen. Suorituksesta 30 prosenttia on taktista ja 70 prosenttia henkistä. Haluamme tuoreen mielen, emmekä anna ”emme ikänä voita tätä” –asenteen vallata.

Siirtoikkunan umpeutuessa tiistaiyönä saatiin todistaa useita positiivisia suomalaissiirtoja. Muun muassa Teemu Tainio siirtyi Ajaxiin. Tämän vuoksi torniolainen liittyy Huuhkajiin vasta ennen Hollanti-peliä. Baxter iloitsi erityisesti materiaalinsa leveydestä.

- Joukkue on innoissaan. Yksi asia on erityisen miellyttävää – meillä on hyvä ja laadukas vaihtopenkki. Jokainen paikalla oleva pelaaja on vakuuttanut minut siitä, että on täällä hakemassa peliaikaa. Jokainen myös ymmärtää roolinsa joukkueessa.

Yksi kiinnostavista pelaajavalinnoista on Sami Hyypiän aisapari toppariksi.

- Markus Heikkinen on ollut loistava sen jälkeen, kun palasi takaisin puolustukseen. Se on meille kuin lahja. Petri Pasasen olisi voinut laittaa keskelle, mutta se asettaisi uutta painetta oikeaan laitaan vähentäen vaihtoehtoja. Mahdollisuus peluuttaa Markusta topparina antaa meille lisää tilaa hengittää. Emme ole päättäneet asiaa varmaksi, mutta olen tyytyväinen vaihtoehtoihin.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle