Ruotsi niukasti Suomea parempi

Jääpallomaajoukkue avasi kautensa. Ruotsissa Lidköpingissä pelattavassa turnauksen avausottelussa Suomi pisti Ruotsin MM kultaa voittaneen joukkueen tiukoille. 20 minuutin pelin jälkeen kotikaupungin Daniel Andersson vei Ruotsin 1-0 johtoon. Suomi ei Ruotsin avausmaalista hätkähtänyt, vaan painoi pelin Ruotsin päätyyn. Ottelun 22 minuutilla Olaf Englund jalkataklauksella esti läpiajon, josta tuomitun rangaistuslyönnin iski Antti Ekman sisään. Suomen joukkue sai tasoituksesta itseluottamusta ja pääsi hyvin peliin mukaan. Ottelun 28 minuutilla kärkipelaaja Mikko Rytkönen iski Igor Zolotarevin syötöstä Suomelle 1-2 johdon. Aivan ensimmäisen jakson lopulla Suomen libero Mika Jussila joutui 10 minuutin jäähylle. Puoliaika kuitenkin 1-2 Suomelle.

Ruotsi tuli terävästi toiselle jaksolle. Heti jakson toisella minuutilla Christian Michelsson iski tasoituksen 2-2 Lidköpingin oman pojan Johan Anderssonin syötöstä. Suomen pelaajat olivat kuitenkin latautuneet toiselle jaksolle hyvin. Maajoukkueen kippari Ville Aaltonen vei Suomen 2-3 johtoon seurakaveri Juho Liukkosen syötöstä. Ruotsi kuittasi Suomen johdon ottelun 62 minuutilla kun Per Helmyrsh iski tasoituksen toisen Lidköpingin pelaajan Hans Anderssoni syötöstä. Maalin jälkeen Ruotsi sai lisäpuhtia peliinsä ja 65 minuutilla Christian Michelsson toisella maalillaan vei Ruotsin uudelleen 4-3 johtoon.
Christian Michelsson oli loistavalla pelipäällä ja lisäsi Suomen tuskaa ottelun 75 minuutilla, 5-3 Ruotsille. Suomi tuli kuitenkin peliin mukaan ottelun 85 minuutilla Mika Jussilan iskettyä 5-4 kavennusmaalin kulmälyönnistä. Jussila joutui kuitenkin toisen kerran 10 minuutin jäähylle aivan ottelun lopussa, joten takaa-ajo tyrehtyi siihen. Loppuluvut Ruotsille 5-4.