Suomen kiri ei riittänyt, Ruotsi turnausvoittoon

Suomen oli tyytyminen kakkostilaan Puolassa päättyneessä Polish Open -turnauksessa. Turnauksen viimeisessä ottelussa kohtasivat tappiottomat Suomi ja Ruotsi. Länsinaapuri piti ensimmäisessä erässä hankkimansa johdon loppuun saakka, vaikka Suomi pääsi lopussa maalin päähän.

Tasoitus kuudella kenttäpelaajalla jäi näkemättä, sen sijaan Henrik Stenberg sinetöi loppuluvuiksi 6-8 (1-4, 2-2, 3-2) tyhjään maaliin. Ruotsi voitti samalla kuuden maan kesken pelatun turnauksen.

Suomi aloitti terävästi ja maalasi ennenkuin Ruotsi ehti koskea palloon. Oscar Hänninen syötti Tatu Väänäselle, jonka terävä laukaus ohitti Viktor Klinstenin jo 18 sekunnin jälkeen. Sen jälkeen hallinta siirtyi Ruotsille, joka teki neljä maalia ensimmäisessä erässä, ja viidennen heti toisen erän alkuun. Maalivahti Henri Toivoniemi oli vaikeuksissa Ruotsin kaukolaukausten kanssa. Veteraanipuolustaja Peter Fischerström laukoi kuudennen maalin puoliväliviivan päältä.

Suomi kehitti viime vuosina Ruotsille tutuksi tulleen loppukirin, jossa kapteeni Mikael Järvi, Tero Tiitu ja Mika Kohonen osoittivat miksi he kuuluvat vuodesta toiseen maajoukkueen runkopelaajiin. Korkeasta polviasennosta Järvi tykitti kaksi ylivoimamaalia Mika Kohosen ja Tiitun tarjoiluista. Tiitu teki Suomen neljännen ja viidennen maalin, joihin ei merkitty syöttäjää. Tilanne oli 5-6, mutta Juha Kivilehdon jäähyn aikana Ruotsi karkasi kahden maalin päähän. Järvi laukoi Suomen vielä maalin päähän, mutta Suomen jatkaessa kuudella kenttäpelaajalla, liukas Henrik Stenberg ehätti siirtämään pallon tyhjään maaliin Tiitun estelyistä huolimatta.

Polish Open
Zbaszyn, Puola

12.9. 2010 Suomi-Ruotsi 6-8 (1-4, 2-2, 3-2)
1. erä: 0.18 Tatu Väänänen (Oscar Hänninen) 1-0, 6.28 Mattias Samuelsson (Kim Nilsson) 1-1 av, 12.13 Fredrik Djurling (Daniel Calebsson) 1-2, 13.55 Rasmus Sundstedt (Calebsson) 1-3 yv, 16.28 Jim Canerstam (Samuelsson) 1-4.
2. erä: 20.36 Magnus Svensson (Calebsson) 1-5, 35.34 Hannes Öhman (Mika Kohonen) 2-5, 36.44 Peter Fischerström (Henrik Stenberg) 2-6, 38.30 Mikael Järvi (Mika Kohonen) 3-6 yv.
3. erä: 42.21 Tero Tiitu 4-6, 45.45 Tiitu 5-6, 52.16 Calebsson
(Svensson) 5-7 yv, 58.57 Järvi (Tiitu) 6-7 im, 59.31 Stenberg 6-8 tm.
Suomen maalissa Henri Toivoniemi.

Maalivahtien torjunnat: Henri Toivoniemi 6+4+7=17, Viktor Klinsten
4+7+3=14

Parhaat pelaajat: Tero Tiitu ja Mattias Helgesson.

Jäähyt: Suomi 4x2 min, Ruotsi 3x2 min.

Turnauksen loppujärjestys: 1. Ruotsi 2. Suomi 3. Tshekki 4. Norja 5. Puola 6. Tanska