Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hyypiä vain voitto mielessä Unkarin kimppuun

 
Hyypiä vain voitto mielessä Unkarin kimppuun

Huuhkajien kippari Sami Hyypiä on valmiina tiistain tärkeään Unkari-kamppailuun. Hyypiän mukaan valmistava leiri on sujunut erinomaisesti ja joukkue tavoittelee vain voittoa EM-kotiavauksestaan.

Keskittyminen omassa tekemisessä

Hyypiän mukaan joukkue tiedostaa lähtöasetelmat otteluun, mutta tunnelma on leirillä ollut korkealla.

- Hyvin menee. Oikeastaan leiri on ollut ihan samanlainen kuin muut leirit. Treeneissä on ollut hyvä henki päällä ja olemme tehneet hyvää duunia siellä. Ei joukkueen sisällä ainakaan näy, että huominen peli loisi meille mitään ekstrapaineita. Se on peli muiden joukossa, mutta kaikki ymmärtävät sen kuinka tärkeästä pelistä on kyse. Se on kuitenkin tärkeintä mitä me kentällä teemme. Olen tosi tyytyväinen ollut treeneihin, koska siellä on ollut hyvä meno päällä ja se lupaa hyvää tiistaille, Hyypiä valottaa.

Unkari harjoitteli maalintekoa perjantaina voittamalla San Marinon 8-0. Unkarin ykkösnimi oli hattutempun iskenyt Adam Szalai, joka pelaa Hyypiän tavoin Bundesliigassa.

- Jos tekee kolme maalia ihan missä tahansa maaottelussa, niin hyvästä pelaajasta on kyse. Viime kaudella kun pelasimme Mainzia vastaan, niin toisessa ottelussa taisi tulla vaihdosta sisään. En ole häntä vastaan joutunut hirveästi pelaamaan, mutta hän on juoksuvoimainen ja iso kaveri, vahva ja hyvä maalintekijä. En tiedä pelaako hän vai ei, mutta jos kolme tekee, niin luultavasti avauksessa on seuraavassa pelissä, ennakoi Hyypiä.

Hyypiä ei kuitenkaan keskity liikaa vastustajan tarkkailuun, vaan keskittyy omaan tekemiseen.

- Ehkä ei Unkarin kohdalla kannata hirveästi yksilöihin puuttua. Tietysti on hyvä, että tietää vähän ketä vastaan tulee pelaamaan tai minkä tyyppinen pelaaja on suoraan vastassa. Kyllä me kuitenkin pyrimme omalla pelaamisella ja sillä mitä teemme kentällä, kääntämään pelin meidän hyväksi. Turha katsoa liikaa miten Unkari pelaa.

Voitto joukkuepelillä

Suomi tarvitsee ottelusta pisteitä, jotta asemat kohenevat jännittävässä EM-karsintalohkossa.

- On helpointa mennä peliin ajatellen, että se on vain yksi peleistä. On tässä pelattu tärkeitä pelejä ennenkin. Ei tämä uusi tilanne useimmille pelaajille ole. Tämä sattuu nyt olemaan omalla tavallaan karsinnan kannalta se vedenjakaja, että mihin suuntaan lähdetään, Hyypiä myöntää.

Hyypiä tietää millä keinoin Unkari on kaadettavissa.

- Kyllä se voitto tulee hyvällä koko joukkueen pelillä. Meidän täytyy pelata, niin pallollisena kuin pallottomanakin, hyvä yhtenäinen peli.

Kapteenin mukaan pelaajilla on vain yksi tavoite tiistain ottelusta.

- Pelaajilla on se asenne, että kun kentälle juostaan ja oli vastassa kuka tahansa, niin se ottelu voitetaan.  Kun pelaamme esimerkiksi Hollantia tai Saksaa vastaan, niin onhan siinä eroa. Saksaa vastaan pelasimme kaksi tasapeliä viime karsinnassa ja kaikki pitävät sitä hyvänä tuloksena, mutta ei se meille ole hyvä, sillä me haluamme voittaa jokaisen ottelun.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle