Suomen naiset päättivät neljän maan turnauksen Ostravassa voittoon Sveitsistä

Suomen naisten salibandymaajoukkue sijoittui Ruotsin jälkeen kakkoseksi Tshekin Ostravassa pelatussa neljän maan EuroFloorball Tour -turnauksessa. Sunnuntain päätösottelussaan Suomi löi Sveitsi 8-4 (4-1, 2-1, 2-2) ja nappasi vielä sarjataulukkoon lisäpisteen voittamalla otteluun kuuluneen rangaistuslaukauskisan. Sekä Ruotsi että Suomi päätyivät kuuteen pisteeseen, mutta Ruotsi voitti keskinäisen ottelun.

Tänään Suomi repi ratkaisevan eron viime kauden MM-finalistiin jo avauserässä, jossa Katriina Saarinen, Ella Alanko, Jenni Timonen ja Tiia Ukkonen laukoivat taululle 4-1-johdon. Toisessa erässä Hanna Sipiläinen ja Sanna Roisko tekivät tilanteeksi jo 6-1 ennen Sveitsin kavennusta. Päätösjaksolla joukkueet osuivat vuorotahtiin, ja Suomen maalit merkittiin Anna Yli-Kojolalle ja Tiia Ukkoselle.

Hanna Sipiläisen, Sanna Roiskon ja Ella Alangon illan maalit olivat heille ensimmäiset naisten maajoukkueessa.

Rangaistuslaukauskisan ainoa maali nähtiin ensimmäisessä jatkoparissa, jossa Tiia Ukkonen ratkaisi voiton Suomelle.

Salibandya, Ostrava, Tshekki
Naisten neljän maan EuroFloorball Tour -turnaus
Suomi - Sveitsi 8-4 (4-1, 2-1, 2-2)

1. erä: 9.56 Katriina Saarinen 1-0, 15.05 Ella Alanko (Jenni Timonen) 2-0, 16.55 Silvana Nötzli (Kathrin Zwinggi) 2-1, 18.32 Timonen (Alanko) 3-1, 19.20 Tiia Ukkonen (Saarinen) 4-1.
2. erä: 26.18 Hanna Sipiläinen (Ukkonen) 5-1, 29.25 Sanna Roisko (Saarinen) 6-1 av, 30.46 Simone Berner (Corin Rüttimann) 6-2 yv.
3. erä: 42.26 Anna Yli-Kojola 7-1, 49.29 Rüttimann (Michelle Wiki) 7-3, 55.42 Ukkonen (Roisko) 8-3, 59.40 Berner (Daniela Morf) 8-4 tv.

Suomi voitti otteluun kuuluneen rangaistuslaukauskisan. Pisteet Suomelle 3-0.

Suomen maalissa torjui Laura Loisa.

Laukaukset: Suomi 18, Sveitsi 18.

Jäähyt: Suomi 3x2 min, Sveitsi 2 min.

Tshekki - Ruotsi 2-9 (1-3, 1-3, 0-3)

Turnauksen lopputilanne: Ruotsi 6 pistettä, Suomi 6, Tshekki 3 (maaliero 13-20), Sveitsi 3 (maaliero 11-18).