Torstainen ottelu alkoi juhlallisesti.

Suomen taistelu ei riittänyt

Suomi-Venäjä 0-1 (0-0, 0-0, 0-1).

Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus polkaistiin käyntiin torstaina, kun Suomen Leijonat sai vastaansa Venäjän maajoukkueen.

Ennen ottelun alkuvihellystä legendaarinen kiekkoilija Raimo ”Raipe” Helminen sai arvoisensa kunnianosoituksen, kun hänen pelinumeronsa 14 jäädytettiin ja nostettiin Hartwall Areenan kattoon. Helminen piti erittäin liikuttavan kiitospuheen, jonka jälkeen melkein täpötäysi areena osoitti suosiotaan seisten.

Venäjän joukkue oli houkutellut katsomoon paljon kannattajiaan, joten tunnelma hallissa oli katossa molempien joukkueiden fanijoukkojen kannattaessa omiaan.

Ensimmäinen erä oli aika tasaista peliä molempien osalta. Erän ainoat tilastomerkinnät tulivat ajassa 13.24 ja 18.10., kun Venäjän puolustaja Denis Kulyash otti kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä ja Alexei Morozov estämisestä. Suomen ylivoimat eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, eikä maaleja ensimmäisessä erässä nähty.

Ottelun toista erää hallitsi Venäjä, mutta Suomen joukkue ei antanut periksi. Ajassa 32.13 Kulyash otti illan toisen rangaistuksensa kiinnipitämisestä ja Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa. Suomen ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta maalit jäivät tulematta. Erän loppupuolella Suomen puolustaja Topi Jaakola otti kahden minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Suomi hoiti alivoiman loistavasti ja kolmanteen erää mentiin edelleenkin tasatilanteessa.

Kolmas erä oli myös venäläisten hallintaa. Ajassa 49.08 Suomen kapteeni Ville Peltonen koukkasi itselleen rangaistuksen. Suomi maalivahti Petri Vehasen johdolla torjui Venäjän yritykset. Suomen erän toinen jäähy tuomittiin sentteri Niko Kapaselle, mutta Suomen puolustus kesti tämänkin alivoiman. Venäjä mursi lopulta Suomen puolustuksen ajassa 57.50, kun Alexander Svitov iski kiekon ohi hyvin pelanneen Vehasen.

Suomi yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta loppukiri ei riittänyt. Venäjä vei Karjala-turnauksen avausottelun lukemin 0-1.

– Alivoima oli hyvää ja Vehanen torjui loistavasti. Kova suoritus Venäjää vastaan, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi ottelua.