Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi jauhoi MM-avauksessaan 8-1-voiton Tanskasta

 
Suomi jauhoi MM-avauksessaan 8-1-voiton Tanskasta

Suomi aloitti kotikisansa vahvalla 8-1-voitolla Tanskasta. Ottelu oli alkuminuuteista asti isäntien hallinnassa, mutta maalinteon alkamista saatiin odottaa ensimmäisen erän lopulle.

18 peliminuutin jälkeen Rickie Hyvärinen laukoi Suomen 1-0-johtoon maalin edestä Tero Tiitun tarjoilusta. Johtoa lisäsi vielä ennen taukoa Harri Forsten, joka avasi tanskalaispuolustuksen yhdessä Juha Kivilehdon kanssa onnistuneella syöttökuviolla.

Kun maalihanat saatiin auki, vaihtuivat liian pitkälle viedyt syöttöketjut ja ohilaukaukset maaleiksi.

- Jännitys näkyi ensimmäisessä erässä. Välillä taisi unohtua, että siellä on maalit joihin pitäisi pistää palloa, päävalmentaja Petteri Nykky sanoi ottelun jälkeen.

Etenkin Suomen ykkös- ja kakkosketjut pyörittivät puolustuskannalla ollutta Tanskaa toisessa erässä. Vaikka Tanska pääsi muutamaan otteeseen luomaan vaarallisia vastaiskuja, pelin henki oli selvä ja ottelun toiselle erätauolle lähdettiin Suomen 6-1-johtoasemassa. Toisen erän maaleista vastasivat Suomen osalta Mikko Kohonen ja Harri Forsten sekä Oscar Hänninen kahdesti. Tanskan ainokaisen viimeisteli Christoffer Pahle.

Kolmanteen erään muun muassa Harri Forsten ja Mikael Järvi vetivät verryttelytakit päälle ja peliaikaa saivat enemmän nuoret. Tatu Väänänen ja Tero Tiitu lisäsivät Suomen johtoa kahdella osumalla ja näin kisat saivat isäntäjoukkueen kannalta hienon alun.

- Hieno fiilis. Kun menimme kentälle, tuntui kuin kotiin olisi tullut, kuvaili Suomen parhaana palkittu Forsten ensimmäisen päivän kisatunnelmaa.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle