Suomi kaatoi Irlannin

Suomen futsalmaajoukkue kaatoi maanantaina Tampereella pelatussa ottelussa Irlannin maalein 5-0 (3-0). Maat kohtaavat tiistaina uudestaan Jyväskylässä.

Henriksson iski kaksi maalia

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 7.15, kun Henrik Henriksson onnistui maalinteossa. Maali syntyi hienon kuvion jälkeen, kun Risto Salmi vapautti laidasta Panu Aution, jonka syöttö tavoitti takatolpalta Henrikssonin.

Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Suomi siirtyi jo 2-0-johtoon. Asialla oli Teemu Terho, jolle Salmi petasi hyvän maalipaikan.

Ensimmäisellä jaksolla Suomi onnistui vielä kertaalleen, kun Henriksson viimeisteli illan toisen osumansa. Tällä kertaa syötön tarjoili Terho, joka vapautti Henrikssonin maalintekoon hyvällä zipillä. Näin ensimmäinen 20-minuuttisen jälkeen Suomi johti peliä 3-0.

Toisella jaksolla Suomi piti edelleen pelin hallinnan selvästi itsellään. Irlannin huippuvaaralliset paikat olivat vähissä ja maalivahti Juha Ojanperä selvitti vähät tilanteen varmasti.

Suomen neljäs maali syntyi reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Tällä kertaa maalinteossa onnistui Autio, jolle Matias Juvonen petasi hyvän laukaisupaikan.

Suomi iski pelin lopussa vielä viidennen maalin, kun Irlannin puolustaja liukui pallon omaan maaliin. Tilanne sai alkunsa Aution syötöstä, joka oli tavoittaa maalin edestä Lasse Lindin. Puolustaja kuitenkin katkaisi syötön ja pallo painui verkkoihin.

Näin Suomi nappasi hienon 5-0-voiton Irlannista. Nollapeli oli Suomelle jo neljäs peräkkäinen maaotteluissa.

- Ihan hyvä maku pelistä jäi. Veimme peliä täydellisesti ja maalipaikkoja oli runsaasti. Tästä on vielä varaa kiristää ruuvia. Kun voittaa 5-0 ja on varaa olla käyttämättä lukuisia paikkoja, niin ei voi pahoillaan pelistä olla. Hyvä tulos ja hyvä peli kauttaaltaan, päävalmentaja Jouni Pihlaja totesi pelin jälkeen.

- Nollapeli on aina kova juttu kv-peleissä. Vaikka kuinka hallitsee peliä, niin aina vastustaja saa jonkun paikan. Meillä säilyi moraali loppuun asti puolustuspelissä ja siihen olen todella tyytyväinen, hän lisäsi.

Suomi ja Irlanti kohtaavat uudestaan tiistaina, jolloin peli pelataan Jyväskylässä kello 19.00. Ottelut ovat Suomelle valmistautumista tammikuun lopussa Tampereella pelattaviin EM-karsintoihin.