Naisille toinen voitto Suomen EHT-turnauksessa

Ensimmäinen erä oli tasaista varovaisen ihmettelevää pelaamista molemmilta joukkueilta. Ensimmäisessä erässä Suomi pääsi pelaamaan kaksi kertaa ylivoimalla. Heti toisen ylivoiman jälkeen Saksan ollessa jo täysilukuinen Roosa Lindstedt siirsi Suomen 1-0 johtoon tarkalla siniviivalaukauksella. Maalin syöttäjinä olivat Tanja Niskanen ja Anna Kilponen.

Toisen erän Suomi pääsi aloittamaan ylivoimalla Saksan saadessa jäähyn huitomisesta toisen erän viimeisellä minuutilla. Tätä ylivoimaa ei pystytty hyödyntämään. Pian Saksan jäähyn jälkeen Suomi pääsi jälleen pelaamaan ylivoimalla. Tätä ylivoimaa ei ehditty pelaamaan kuin seitsemän sekuntia niin Anne Tuomanen ei erehtynyt maalin kulmalta ja teki ensimmäisen maaottelumaalinsa. Toisessa erässä Suomen joukkueen peli oli aktiivista molempiin suuntiin pelaamista ja ottelun hallinta siirtyi täysin Suomelle. Aktiivinen peli palkittiin erän puolivälissä kun Anne Tuomanen teki toisen maalinsa. Tähän maaliin syöttäjinä olivat Minttu Tuominen ja Mari Huhta. Ajassa 32.00 Michelle Karvinen siirsi Suomen jo turvalliseen 4-0 johtoon. Toisen erän laukaukset olivat selkeästi Suomelle 23-1.

Kolmannen erän alussa Saksa pääsi kaventamaan Suomen siirretyn rangaistuksen aikana, maalintekijänä Ronja Richter. Suomen toisessa erässä alkanut hyvä ote peliin jatkui ja erän puolessa välissä Saila Saari teki Karoliina Rantamäen ja Michelle Karvisen syötöistä Suomen viidennen maalin. Maali oli Saila Saaren ensimmäinen maaottelumaali. Ottelu päättyi selkeään Suomen voittoon vaikka Saksa pääsikin vielä kaventamaan 5-2:een ottelun lopussa.

- "Vaikean ensimmäisen erän jälkeen palasimme toisessa erässä omalle tasolle ja sen jälkeen ei paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä. Myös alle 18-vuotiaiden maajoukkueen leiriltä naisten maajoukkueeseen siirtyneet nuoret pelaajat onnistuivat hyvin ja omaksuivat joukkueen pelitavan nopeasti", kommentoi joukkueen valmentaja Jari Risku.