Naiset aloittivat MLP Nations Cupin voitolla

Suomi - Ruotsi 4-3 VL

Turnaus alkoi kihelmöivällä ottelulla, jossa Suomi kohtasi Ruotsin.

Ottelun alku oli lievää Ruotsin hallintaa, joka myös sai aikaan vaarallisimmat maalintekotilanteet. Ajassa 3.07 Suomi sai koko ottelun ainoan jäähynsä, mutta tuon alivoiman Suomi pelasi uhrautuvasti ja Ruotsi ei päässyt maalintekotilanteisiin. Alivoiman jälkeen Suomi ei ollut täysin hereillä ja Ruotsi saikin aikaan ottelun avausmaalin. Tämän jälkeen Suomella oli useita tilanteita ylivoimalla, myös viidellä kolmea vastaan, Ruotsin saadessa neljä jäähyä. Ylivoimaa ei Suomi hyvistä tilanteista huolimatta saanut hyödynnettyä. Karoliina Rantamäki teki Suomen tasoitusmaalin erän viimeisellä minuutilla ja erätauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Toiseen erään Suomi sai hyvän alun kun Tanja Niskanen onnistui Karoliina Rantamäen syötöstä tekemään ylivoimalla Suomelle johtomaalin. Erän puolivälissä Nathalie Larsen pääsi yksin läpi, mutta Suomen maalissa hyvin pelannut Anna Vanhatalo hoiti tilanteen vakuuttavasti. Ruotsin tasoitus nähtiin ajassa 27.44. Erän lopussa molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kertaalleen ja tiukassa kamppailussa kolmanteen erään siirryttiin jälleen tasatilanteessa, nyt 3-3.

Suomen ote peliin parani ottelun vanhetessa ja kolmatta erää Suomi hienokseltaan hallitsi. Lisämaaleja erässä ei nähty ja edessä oli viiden minuutin jatkoaika neljällä neljää vastaan. Tämä jatkoaika oli täydellistä Suomen hallintaa vaikka ratkaisumaalia ei jatkoajalla nähtykään. Jatkoajan laukaukset Suomelle 8-2. Edessä oli voittomaalikilpailu ja neljäntenä laukojana Suomen parhaana pelaajana palkittu Karoliina Rantamäki ratkaisi ottelun. Suomi voitti ansaitusti perinteisesti tiukan Suomi-Ruotsi kamppailun ja korjasi näin Sipoossa joulukuussa kärsimänsä tappion.

Viimeisistä kuudesta Ruotsia vastaan käydyistä otteluista Suomi on ollut viidesti parempi.

Suomen parhaana palkittiin Karoliina Rantamäki.