Suomi aloitti karsinnat suvereenilla voitolla

Suomen futsalmaajoukkue aloitti Tampereella pelattavan EM-esikarsintaturnauksen upealla 9-0 (5-0) voitolla Albaniasta. Panu Autio oli yksi Suomen parhaista kolmella maalillaan.

Upea avaus

Suomi sai otteluun hyvän alun. Ensimmäisellä minuutilla Panu Autio pääsi yrittämään vapaapotkusta. Ville Lindgren oli jatkoilla, mutta maalia ei vielä nähty.

Yhdeksännellä minuutilla Tampereen oma poika Juha-Pekka Torvinen antoi hyvän lyhyen sivurajan Jarkko Reinikalle, joka laukoi melko pienestä kulmasta etukulmaan.

Suomen peli oli alusta asti hyvin organisoitua, eikä seuraavaa maalia tarvinnut odottaa kuin vajaa kolme minuuttia. Kuin edellisen maalin toisintona Teemu Terho pelasi hyvän sivurajan tällä kertaa ristiin Risto Salmelle. Pallo maalin kattoon ja tilanteeksi kirjattiin 2-0. Seuraava osuma tuli heti perään ja meni vierasjoukkueen omasta pelaajasta sisään.

Puoliajan tyylikkäin osuma nähtiin 12. minuutilla. Reinikka pelasi sivurajan oikealta alaspäin Joonas Laurikaiselle. Tämän kova lähes puolesta kentästä lähtenyt veto upposi voimattoman Albania-vahdin taakse.

Puoliaikatuloksen viimeisteli Antti Teittinen Torvisen syötöstä. Suomi pelasi hyvän ensimmäisen 20 minuuttisen, joka palkittiin 5-0 taukotuloksella.

Heti toisen jakson alussa Autio eteni vasemmalta pakki kintereillään ja iski pallon voimalla etukulmasta sisään – kertakaikkisen tyylikäs osuma.

Albania antoi harhasyötön omalla alueella. Suomen Terho katkaisi ja siirsi viereen Autiolle. Pelaajan illan toinen osuma syntyi 25. peli minuutilla ja Suomen maalisaldoksi kirjattiin jo seitsemän.

Hetki edellisestä ja Autio asteli pallon taakse vapaapotkuun ja iski pallon voimalla maalivahdin käsien kautta maalin. Hattutemppu ja 8-0 oli valmis.

Loppulukemat Suomi sinetöi viimeisellä minuutilla. Torvinen sai pallon keskialueella ja syötti pystyyn vapaana olleelle Mikko Kytölälle.

Esikarsintaturnauksen ensimmäisessä ottelussa Kypros voitti San Marinon 5-2 (3-1).