Ruotsi ja Suomi tasasivat pisteet Kazanissa

Ruotsi - Suomi 5-5 (3-2), rl kilpailu 3-4

Jääpallon MM-kisat käynnistyivät Kazanissa. Rakkaat naapurit Ruotsi ja Suomi mittelivät avausottelussaan. Ottelun alku oli tasaista vääntöä, mutta Ruotsi pääsi niskan päälle Suomen alakerran merkkausvirheestä. Christoffer Edlund sai pitkän syötön haltuunsa ja viimeisteli ottelun avausmaalin pelin kuudennella minuutilla. Suomen tuska jatkui, sillä haparoivan pelinrakentelun tuloksena ruotsalaiset saivat pallon haltuunsa Suomen puolustusalueella ja muutaman yrityksen jälkeen onnistui Erixson lisäämän luvuiksi 2-0. Ottelun 22 minuutilla ruotsalaiset saivat ylivoimahyökkäyksen ja Suomen alakerta joutui rikkomaan. Edlund iski rangaistuslyönnistä 3-0. Sitten alkoi Sami Laakkonen show, ottelun 34 minuutilla Sami vei pallon Ruotsin liberon edestä ja siirsi pienestä kulmasta pallon maalin. Kaksi minuuttia myöhemmin Mikko Lukkarila vapautti Laakkosen läpiajoon ja ammattimiehen varmúudella hän kavensi luvuiksi 3-2. Suomella oli vielä otetta jakson lopussa, mutta  kahdesta kulmalyönnistä huolimatta Ruotsi johti tauolle mennessä 3-2

Toinen jakso käynnistyi suomalaisittain hyvin, hyökkäykset vyöryivät kohti Ruotsin maalia, mutta maalipaikat olivat vähissä. Kuin salama kirkkaalta taivaalta yhtäkkiä kaksi ruotsalaispelaajaa oli noston jälkeen läpiajossa, jonka päätteeksi Edlund viimeisteli tulostaululle luvut 4-2 (58 min). Suomalaiset protestoivat tilannetta paitsiona, mutta 4-2 jäi voimaan. Ottelun 71 minuutilla Suomi sai hyvän tilanteen, Juho Liukkonen eteni keskialueella ja vapautti Mikko Lukkarilan läpiajoon  - tilanne 4-3. Ottelun 78 minuutilla suomalaiset sähläsivät pallon keskialueella ruotsalaisille ja Edlund vei Ruotsin 5-3 johtoon. Peli tuntui ratkenneelta mutta toisin kävi. 82 peliminuutilla Suomi sai sivurajalyönnin, jonka Sami Laakkonen rinnan korkeudelta suoraan ilmasta jatkoi Ruotsin maaliin. Suomi haki tasoitusta ja ottelun 85 minuutilla Juho Liukkonen iski kulmalyönnistä loppunumerot 5-5.

Tasapelin jälkeen suoritettiin rangaistuslyöntikilpailu, jonka Suomi voitti maalein 4-3. RL kisan tulosta käytetään, mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin.

Maajoukkuevalmentaja Tommy Österberg oli tyytyväinen lopputulokseen mutta ei pelissä sattuneisiin virheisiin. "Ensimmäisellä jaksola pallon hallinta oli 50-50, mutta omista virheistä Ruotsi karkasi jo 3-0 johtoon. Erikoistilanteissa on myös hiomista. Hyvää oli kuitenkin maalit sivuraja- ja kulmalyönneistä. Alakerran pelaajista mv. Marko Herajärvi ja Pekka Hiltunen olivat hyvässä vireessä ja kärjessä Sami Laakkonen näytti ammattimiehen taitonsa".