Suomi niukasti Kazakstania parempi

Jääpallon XXXI MM-kisat Kazan, Venäjä
Kazakstan - Suomi 3-4 (2-3)

Suomi otti pakkovoiton Kazakstanista, mutta sai samalla myrskyvaroituksen lauantain välieräotteluun. Voiton myötä Suomi voitti ensimmäistä kertaa MM-kisoissa runkosarjan ja saa vastaansa lauantaina välierässä Kazakstanin. Suomen parhaaksi pelaajaksi valittiin mv. Marko Herajärvi ja tehokkain pelaaja oli Mikko Aarni 2 (1+1) tehopisteellä.

Hyvissä olosuhteissa pelatun ottelun alku mentiin suomalaismerkeissä. Mikko Aarni vapautti upealla pystysyötöllä Mikko Rytkösen läpiajoon ja Suomi johti 0-1. Ottelu eteni suomalaisittain hyvin, kulmalyönnistä Aarni iski 0-2 ja puolen tunnin pelinjälkeen Pekka Hiltunen viimeisteli rangaistuslyönnistä luvuiksi 0-3. Suomalaisten ote herpaantui ja kazukit pääsivät peliin mukaan. Ammatimiesten varmuudella he iskivät Bronnikovin ja Zavidovskyn toimesta taukoluvuiksi 2-3.

Suomalaiset tulivat päättäväisesti toiselle jaksolle. Rolf Larsson syötti pitkän kuljetuksen päätteeksi Sami Laakkosen avopaikkaan, mistä Sami viimeisteli 2-4 johtomaalin. Maalin jälkeen peli jälleen tasaantui ja suomalaisilla oli vaikeuksia läpäistä Kazakstanin hyvin puolustukseen ryhmittynyttä joukkuetta. Kazakstan otti aikalisän 15 minuuttia ennen ottelun päättymistä. Aktivinen korkea karvauspeli tuotti vaikeuksia Suomen pelinrakentelulle. Ottelun lopussa Leonid Bedarev aiheutti suomalaisille sydämen tykytyksiä iskemällä 3-4 kavennusmaalin 88 minuutilla.

"Ottelu ei ollut meiltä parasta peliä tässä turnauksessa ja Kazakstan on aina hyvä joukkue, jolle on annettava tunnustusta. Meille jäi välierään paljon parannettavaa. Syöttöpeli, hyökkäyksen ajoitus, liian paljon pallon menetyksiä keskialueella. Ne asiat on parannettava jatkossa" kertoi päävalmentaja Tommy Österberg ottelun jälkeen ollen kuitenkin tyytyväinen runkosarjan voitosta.

10 min 0-1 Mikko Rytkönen, syöttäjä Mikko Aarni
14 min 0-2 Aarni
30 min 0-3 Pekka Hiltunen, rl
37 min 1-3 Vjatseslav Bronnikov
41 min 2-3 Dimitri Zavidovsky
48 min 2-4 Sami Laakkonen, syöttäjä Rolf Larsson
88 min 3-4 Leonid Bedarev