Suomen naiset kärsivät tappion Norjalle

Suomen naisten maajoukkue avasi Algarve Cupin tappiolla. Norja oli Lagosissa pelatussa ottelussa lukemin 2-1 (2-1) parempi. Suomen maalista vastasi Laura Österberg Kalmari.

Nuoret onnistuivat hyvin

Suomi lähti otteluun rohkealla kokoonpanolla, sillä keskikentän pohjalla aloitti vain yhden maaottelun pelannut Pernilla Nordlund sekä kärjessä samaten yhden ottelun pelannut Marianna Tolvanen.

Norja hallitsi ensimmäistä jaksoa, mutta Suomi pääsi avaamaan maalinteon. 28 minuutilla Tuija Hyyrynen nousi laidaltaan ja keskitti maalille. Palloon pääsi Laura Österberg Kalmari. 128 maaottelunsa pelannut Österberg Kalmari otti pallon tyylikkäästi haltuun ja sijoitti pelivälineen varmasti ohi Norja-vahdin.

Ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Norja tasoitti jo seuraavalla minuutilla. Elise-Hove Thorsnes pääsi nousemaan vasenta laitaa ja laukoi pallon etukulmasta ohi Minna Meriluodon.

Norja iski toistamiseen 39. minuutilla. Pallo pelattiin Suomen 16:a alueelle, josta irtopallon maaliin ampui Isabel Herlovsen ja tilanteeksi kirjattiin 2-1 kotijoukkueena toimineelle Norjalle.

Suomi pääsi paremmin peliin mukaan toisella jaksolla. Maalipaikkoja syntyi erityisesti erikoistilanteista, joita antoivat pääasiassa Essi Sainio ja Annika Kukkonen.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Tiina Salménin kipparoiman joukkueen puolustuspeli hieman hajosi ja Norja pääsi yrittämään lisäosumia. Niitä ei kuitenkaan nähty ja ottelu päättyi 2-1 Norjalle. Nuorista Pernilla Nordlund onnistui erityisen hyvin. Österberg Kalmarin tilalle tullut Hanne Ojanperä pelasi ensimmäisen maaottelunsa.

Norja-Suomi 2-1 (2-1)
28. 0-1 Laura Österberg Kalmari
29. 1-1 Elise-Hove Thorsnes
39. 2-1 Isabel Herlovsen