Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salibandykauden 2010-11 menestyjiä palkittiin tänään Helsingissä

 
Salibandykauden 2010-11 menestyjiä palkittiin tänään Helsingissä

Kaudella 2010-2011 menestyneitä pelaajia palkittiin tänään Helsingissä SLU-talossa järjestetyssä kauden parhaat -tilaisuudessa. Samassa yhteydessä pidettiin MM-kultamitalikahvitilaisuus Suomen kahden salibandyn maailmanmestaruuden kunniaksi. Miesmaajoukkue voitti joulukuussa Helsingissä ja Vantaalla pelatun MM2010-turnauksen ja poikien U19 maajoukkue saavutti ikäluokkansa MM-kultaa toukokuussa Saksassa.

Valinnat ovat seuraavat:
Miespelaaja
MIKA KOHONEN, Storvreta IBK (Ruotsi)
Kohonen voitti päättyneellä kaudella kaiken mahdollisen: MM-kullan, Ruotsin mestaruuden ja Euroopan cupin mestaruuden. Johti kapteenina Storvretan toiseen peräkkäiseen Ruotsin mestaruuteen ja oli MM-finaalissa Suomen maajoukkueen takuumies ja valittiin MM2010-kisojen MVP:ksi. Myös seurajoukkueiden Euroopan Cupin voitto osui kauden kohokohtiin. Kohosen pelikäsitys ja syöttötaito ovat vuodesta toiseen maailman ehdotonta huipputasoa.

Naispelaaja 
KATRIINA SAARINEN, SC Classic (Tampere)
"Kassua" ikä ei paina, vaan kentällä liikkuu ikinuori pelaaja. Saarinen oli suurin yksittäinen syy Classicin Suomen mestaruuden taustalla. Saarinen oli runkosarjan maalitykki, joka ratkoi pelit joukkueelleen myös pudotuspelivaiheessa silloin kun vastuunkantajaa tarvittiin. Saarinen on myös maajoukkueen vakiokalustoa.

Liigapelaajien äänestämät kauden arvokkaimmat (mvp) pelaajat
HARRI FORSTEN, SSV (Helsinki)
Harri Forsten sai 38 % miesten liigapelaajien äänistä.

KATRIINA SAARINEN, SC Classic (Tampere)
Katriina Saarinen sai 18 % naisten liigapelaajien äänistä.

Poikajuniori
TUOMAS IISKOLA (s. 1992), Tapanilan Erä (Helsinki)
U19 MM-kisojen piste- ja maalipörssin voittaja ja ikäluokan MM-kultamitalisti. Tärkeiden maalien mies. Iski välierässä tehot 2+1, kun Suomen joukkue nousi kahden maalin takaa voittoon.  MM-finaalissa yksi maali ja alkusarjan tärkeässä Sveitsi-ottelussa neljä maalia. Nousi seurajoukkueensa Tapanilan Erän runkopelaajaksi ollen joukkueen sisäisessä pistepörssissä toinen ja paras +/- -tilastossa.

Tyttöjuniori
LAURA RANTANEN (s. 1992), TPS (Turku)
Laura Rantanen on monipuolinen pelaaja sekä energinen ja periksiantamaton taistelija, jonka lajitaidot ovat kansainvälistä kärkitasoa. Rantanen oli tyttömaajoukkueen näkyvin hahmo kuluneella kaudella ja hänet valittiin myös naisten maajoukkueeseen Sveitsin neljän maan turnaukseen. Laura Rantanen oli myös ratkaisija ja avainpelaaja TPS:n nuorten SM-kultaa voittaneessa joukkueessa.

Valmentaja
PETTERI NYKKY, miesten maajoukkue
Petteri Nykky johdatti Suomen salibandymiehet toisen kerran peräkkäin maailmanmestaruuteen. Nykyn tapa käsitellä asioita on innostava ja hän käyttää metodeja, joiden avulla joukkue sitoutetaan toimimaan tavoitteen eteen maksimaalisesti. Hänen valmennusfilosofiassaan korostuvat pelitaktisten asioiden lisäksi henkisen valmentautumisen ja henkiseen vahvuuteen liittyvä tematiikka.

Salibandyteko
YLE URHEILU (MM2010-tuotanto)
YLE Urheilun laaja tiimi välitti miesten MM2010-kisat niin suomalaiselle urheiluväelle kuin kansainväliseen jakeluun korkealuokkaisena tuotantona. YLE Urheilun panostus MM-kisatapahtumaan oli merkittävä, mikä on osaltaan lisännyt salibandyn arvostusta huippu-urheiluna ja televisioon sopivana lajina. YLE välitti kisat myös internetsivuillaan ja osa otteluista selostettiin mm. viitottuna.

Erotuomarit
TUIJA HEISKANEN (Vantaa) ja HELI SAARIO (Espoo)
Kaksikko on tehnyt pitkäjänteisesti työtä oman erotuomaritoiminnan kehittämiseksi, mikä on kuluneena kaudella näkynyt mm. selkeänä eteenpäinmenona ottelun johtamisessa. Heiskasen ja Saarion ranking käsittää myös kansainväliset erotuomaritehtävät.

Kauden kapteenit (miesten ja naisten Salibandyliigassa toimivien erotuomareiden valinnat).
LAURA KARJULA, Porvoon Salibandyseura ja PEIK SALMINEN, Loviisan Tor.

Runkosarjan pistepörssin voittajat 
LASSI VÄNTTINEN, SC Classic (Tampere)
Lassi Vänttinen teki runkosarjan 25 ottelussa pisteet 43+42=85 eli huimat 3,4 pistettä/ottelu.

HANNA SIPILÄINEN, SC Classic (Tampere)
Sipiläinen teki runkosarjan 21 ottelussaan tehomerkinnät 18+34=52.

Pudotuspelien pistepörssin voittajat
HARRI FORSTEN, SSV (Helsinki)
Forsten teki 13 pudotuspeliottelussa pisteet 9+17=26 ja oli pudotuspelien pisteykkönen toisen kerran peräkkäin.

HANNA SIPILÄINEN, SC Classic (Tampere)
Sipiläinen piti tasonsa myös pudotuspeleissä tehtailemalla 12 ottelussa lukemat 5+14=19.  Hän oli pudotuspelien tehokkain pelaaja myös vuosi sitten.

Veikkauspörssi-pelaajat (eniten Veikkauspörssi-pisteitä keränneet mies- ja naispelaajat)
Runkosarja: LASSI VÄNTTINEN, SC Classic (Tampere) ja LAURA KOKKO, NST-Lappeenranta.
Pudotuspelit: JARNO IHME SPV (Seinäjoki) ja  TIIA UKKONEN, NST-Lappeenranta

Fair Play -joukkueet (vähiten jäähyjä runkosarjassa).
Miehet: AC HaKi (Vantaa) 26 ottelussa 102 jäähyminuuttia.
Naiset: NST-Lappeenranta 22 ottelussa 50 jäähyminuuttia.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle