Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

European Trophy avaa jääkiekkokauden

 

European Trophy avaa jääkiekkokauden


Jääkiekkoilun Euroopan mittakaavassa kaikkien aikojen laajin seurajoukkueturnaus käynnistyy torstaina 11. elokuuta, kun 24 joukkueen voimin pelattavan European Trophyn avausottelut ovat ohjelmassa. Suomesta mukana turnauksessa ovat Tappara, TPS, HIFK, Jokerit, KalPa ja Kärpät.

Joukkueet on jaettu neljään kuuden joukkueen divisioonaan, joissa pelataan syyskuun alkupuolelle mennessä yksinkertainen sarja ja lisäksi jokainen joukkue kohtaa yhden joukkueen jokaisesta kolmesta muusta divisioonasta, joten pelejä tulee kaikkiaan kahdeksan. Kunkin divisioonan kaksi parasta etenee lopputurnaukseen, joka pelataan Itävallassa joulun alla.

- Viime vuonna organisoiduimme vähän isompiin kuvioihin ja nyt alkavassa turnauksessa pelataan kaikkiaan 108 ottelua. Edessä on vielä itsessään merkittävä lopputurnaus joulukuussa, joka sinänsä on jo turnauksena iso tapahtuma, European Trophy Boardin jäsen Timo Everi viittaa kahdeksan joukkueen huipennukseen.

- Tällä tietoa turnauksen otteluista televisioidaan ainakin 36 ja Keski-Euroopassa tämä on herättänyt suurta kiinnostusta. Esimerkiksi Tshekissä pääsylippuja on myyty hämmästyttävää tahtia. Vähän on jopa ihmetelty miten vähälle huomiolle tämä on Suomessa ja Ruotsissa tähän mennessä jäänyt.

Osallistuville seuroille European Trophy sopii kauden alkuun enemmän kuin hyvin.

- Valmentajan näkökulmasta asioilla on yleensä kaksi puolta, parempi ja huonompi. Tässä turnauksessa on kuitenkin vain positiivisia puolia. Saamme nuorille pelaajille kansainvälistä kokemusta ja kokeneet pelaajat motivoituvat ihan toisella tapaa, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta kiteyttää.

- Harjoitusottelu-sanalla on vähän väljähtänyt maku ja tämän myötä olemme päässeet eroon koko sanan käytöstä. Tämä on turnaus on erinomainen kansainvälinen tasonmittari seuratasolla, eikä vain jäällä vaan tämä kehittää joukkueen lisäksi koko organisaatiota ja tuotetta, kun näemme samalla miten muualla asioita tehdään, toteaa puolestaan Jokereiden urheilutoimenjohtaja Jarmo Kekäläinen.

Myös pelaajien kannalta turnaus toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi kauden avaukseksi.

- Pelaajille tämä on tosi iso juttu. Tämä on loistava tapa valmistautua sarjakauteen. Nuorille saadaan hienoa kokemusta ja jos itseäni ajattelen, niin tuohan tämä ihan uutta intoa ja ulottuvuutta, paluun kaukaloon tehnyt KalPan kokenut Sami Kapanen sanoo.

Suomalaisjoukkueiden pelit European Trophyssa avausviikonloppuna
To 11.8. Slovan Bratislava – KalPa
To 11.8. Vienna Capitals – Kärpät
La 13.8. HIFK – Jokerit
La 13.8. Slovan Bratislava – Kärpät
La 13.8. Vienna Capitals – KalPa
Su 14.8. TPS – Slavia Praha
(Tapparan avauspeli pelataan torstaina 18.8.)

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle