Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

European Trophy rantautuu Suomeen 16 pelin voimin

 

European Trophy rantautuu Suomeen 16 pelin voimin


Jääkiekkoilun 24 joukkueen European Trophy –turnaus saapuu Suomeen toden teolla loppuviikolla. Tapparaa lukuun ottamatta kaikki kuusi suomalaisjoukkueet ovat turnauksen osaltaan jo aloittaneet ja nyt edessä on todellinen kotipeliputki, sillä Suomessa pelataan torstain ja tiistain välisenä aikana peräti 16 European Trophyn ottelua.

KalPa ja Kärpät avasivat turnauksen osaltaan kahdella vieraspelillä ja nyt edessä on kotiotteluputki.

- Nämä ovat erittäin kovia pelejä. Pitää olla tyytyväinen, että saamme pelata näitä matseja. On hienoa päästä pelaamaan kotiyleisön eteen, KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola kertoo.

Kärpät puolestaan pelaa kotiottelunsa ympäri maakuntaa Raksilan hallin remontin takia, mutta päävalmentaja Hannu Aravirta kääntää tämän vain eduksi joukkueelle.

- Nyt pääsemme esittäytymään meidän lähialueen kannattajille kun meidän oma halli on remontissa. Tämä menee oikein hienosti näin: me käymme vuorostamme vierailulla kannattajiemme luona.

Jokerit haki tuntumaa leiriltä

Jokerit avasi turnauksen tappiolla HIFK:lle ja on nyt hakenut tuntumaa Vierumäen leiriltä.

- Uskon, että saimme hyviä eväitä IFK-pelistä tälle leirille. Pystyimme viemään näitä asioita eteenpäin kolmen päivän aikana, ja pelaajille saatiin vähän enemmän kuormaa, kun harjoituksia oli kahdesti päivässä, päävalmentaja Erkka Westerlund kertoo.

HIFK:n valmentaja Pasi Sormunen puolestaan on tyytyväinen edessä olevaan kolmen kotiottelun putkeen.

- On se meille hyvä, ettei meidän tarvitse lähteä matkustamaan ja pelit ovat aika lähellä. Näin meille jää aikaa harjoituksiin joka on tärkeää, sillä yhteisiä päiviä on vähän kuten muillakin joukkueilla, Sormunen miettii.

- Toisaalta meidän reissut alkavat sitten ensi viikolla, kun lähdemme Prahaan, Sormunen muistuttaa viitaten ensi viikolla häämöttäviin kolmeen otteluun Tshekeissä.

Tapparalla edessä avauspeli

Tappara aloittaa urakkansa viimeisenä suomalaisjoukkueena, kun vastassa torstaina kotihallissa on Frölunda Indians.

- Mukana on jokaisen maan mestarijoukkue, joten nämä ovat varmasti parhaita mahdollisia otteluita ennen sarjan alkua. Kovia pelejä tulossa, Tapparan paitaan paluun tehnyt Sami Venäläinen toteaa.

Turussa European Trophy avattiin jo viikonloppuna ja turnaus on otettu suurella mielenkiinnolla vastaan.

- Pelit herättävät keskustelua ja Torilla nämä pelit ovat nousseet puheenaiheeksi. Katsojiakin ensimmäisessä pelissä oli mukavasti, kun odotettiin vähän reilua tuhatta, niin paikalle ilmaantui 2500. Kisa on selkeästi kasvattanut mielenkiintoaan, eikä olisi ihme jos parin vuoden päästä nämä pelit täyttäisivät jo koko katsomon, päävalmentaja Pekka Virta ennustaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle