Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Viiden ottelun European Trophy –lauantai Suomessa

 

Viiden ottelun European Trophy –lauantai Suomessa


Jääkiekkoilun European Trophy jatkuu Suomessa tiiviillä tahdilla, kun lauantaina ohjelmassa on jälleen viisi ottelua. Tulessa ovat kaikki turnauksen suomalaisjoukkueet perjantaina pelannutta HIFK:ta lukuun ottamatta. HIFK jatkoi voittolinjalla ja  otti toisen voittonsa European Trophyssä, kun se kaatoi vakuuttavasti Luleå HF:n 5-2 (2-1, 1-1, 2-0).

HIFK oli koko ottelun vastustajaansa askeleen edellä ja ratkaisi ottelun lopullisesti kolmannessa erässä. HIFK:n päävalmentaja Petri Matikainen oli omiensa esitykseen tyytyväinen.

- Tämä oli meiltä kokonaisuudessaan suhteellisen ehjä peli. Menemme koko ajan pienin askelin eteenpäin. Hyökkäyspelimme oli nopeaa ja suoraviivaista, Matikainen kehui omiaan.

Kärpät jahtaa avausvoittoa

European Trophyn kotiotteluita ympäri maakuntaa pelaava Kärpät kohtaa HC Mountfieldin Nivalassa. Europelit kolmella tappiolla aloittanut Kärpät hakee avausvoittoaan neljännessä ottelussaan.

- European Trophy on erittäin hyvätasoinen sarja ja meidän lohko vaikuttaa kovalta. Ennen kuin pienet marginaalit kääntyvät meidän puolelle, niin isot virheet pitää jäädä pois, Kärppien pääkäskijä Hannu Aravirta toteaa.

- Isoin juttu on kuitenkin pelin jämäköityminen. Isossa kuvassa olemme menneet oikeaan suuntaan ja ensimmäistä voittoa metsästetään, kokenut luotsi ennakoi.

KalPa haastaa Kuopiossa HC Plzenin

European Trophyn voitolla ja kahdella tappiolla voittomaalikilpailussa avannut KalPa kohtaa kotonaan lauantaina HC Plzenin.

KalPan lauantain vastuksen riveissä on kovia pelimiehiä, kuten yli 900 NHL-ottelua pelannut Martin Straka ja suomalaisillekin tuttu, HPK:ssa pelannut Tomas Vlasak. Kyseiset herrat valloittivat viime kaudella Tshekin Extra-liigan pistepörssin kärkisijat.

- Katsoin vastustajan pelaajalistan ja onhan siellä nimimiehiä ja kova joukkue on vastassa. Meidän pitää keskittyä yksittäisiin tilanteisiin ja parantaa peliä. Sitä kautta se voitto tulee, KalPa-luotsi Tuomas Tuokkola linjaa.

Tappara hamuaa avausvoittoa

Täpärästi avausottelunsa Frölundalle hävinnyt Tappara hakee avausvoittoaan nyt toisessa European Trophyn ottelussaan, kun Färjestad saapuu vierailulle.

- Meille oli hyvä saada tähän kärkeen heti tiukka vääntö ja huippupeli, niin päästään kunnolla vauhtiin mukaan, päävalmentaja Sami Hirvonen analysoi Frölunda-ottelua.

- Ollaan sen verran tehty suomalaisjoukkueiden välillä yhteistyötä, että tiedetään millainen porukka sieltä vastaan tulee. Färjestad ei ole yhtä kamppailunhaluinen porukka, kuin Frölunda, vaan koettaa kontrolloida kiekkoa ja luottaa taitoonsa.

Jokereilla edessä Djurgården-kohtaaminen

Jokereita odottaa European Trophyn merkeissä viikonloppuna mielenkiintoinen yhdistelmä otteluita Tikkurilassa. Lauantaina ensimmäisessä kohtaamisessa vastassa on Djurgården kello 17 alkaen. Päävalmentaja Erkka Westerlund korostaa valmistautumisen huolellisuutta.

- Menemme peli kerrallaan ja lauantain peli on periaatteessa vielä ihan normaalirytmin mukainen. Haluamme haastaa Djurgårdenin tosissaan. He ovat aloittaneet sarjan hyvin ja johtavat lohkoamme, joten jos haluamme olla kärkitaistossa mukana, tuo peli olisi hyvä voittaa, Westerlund sanoo.

Jokerien kokoonpanoon tulee jälleen pieniä muutoksia Luulaja-ottelun jäljiltä. Eero Kilpeläinen pelaa Djurgårdenia vastaan, ja myös Nico Manelius ja Janne Lahti hyppäävät takaisin kokoonpanoon. Riku Hahl pelannee hänkin lauantaina.

TPS isännöi Frölundaa

TPS on aloittanut European Trophyn väkevästi ja jatkanut voittojen tiellä vaikka vastustajat ovat käyneet kovemmiksi ja kovemmiksi. Lauantaina vastaan asettuu ruotsalainen Frölunda.

- Kolmannessa pelissä otetaan hieman lisää nuoria mukaan ja levennetään materiaalia. Ylivoimapeliä hiotaan nopeammaksi, haluan enemmän laukauksia, vähemmän hierontaa. Koetetaan hallita pelivälinettä ja puolustaa pitämällä kiekkoa. Ne ovat kolmannen pelin teesit, päävalmentaja Pekka Rinne kertoo.

- Se tiedetään, että isokokoisia äijiä tulee vastaan, mutta meillä on sen verran pienikokoinen porukka, että aina me ollaan se pienempi porukka. Me pyritään pärjäämään meidän omilla vahvuuksilla ja totta kai voittoa tästä lähdetään hakemaan.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle