Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

European Trophy jatkuu vauhdilla torstaina

 

European Trophy jatkuu vauhdilla torstaina


Jääkiekkoilun European Trophy jatkuu suomalaisjoukkueitten osalta jälleen torstaina täydellä höyryllä torstaina. Kotiotteluviikonlopun jälkeen suomalaiset pelaavat nyt vieraissa, edessä torstaina on kaikkiaan viisi suomalaisottelua.

Kärpät Luleån vieraaksi

Oulun Kärpät avasi voittotilinsä European Trophyssä viime viikonloppuna ja torstaina se matkustaa Luleån vieraaksi.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta ei mieti otteluita vastustajien kautta.

- Emme välitä pätkääkään mikä joukkue on vastassa. Nämä ovat kaikki huippupelejä ja vaikka joku puhuu harjoitusturnauksesta, niin kyllä tässä ihan tosissaan mennään ja tätä voi verrata liigaan. Oman pelin kehittäminen on pääasia, mutta toki vastustajasta riippuen voidaan joitain muutoksia tehdä ottelun aikana.

Aravirta myöntää, että Färjestad-voitto alla on helpompi lähteä seuraavaan kamppailuun.

- Kaipasimmekin avausvoittoa ja aina täytyy ottaa avausvoitto ennen kuin pystyy  voittamaan toisen kerran, Aravirta muistuttaa.

Jokerit avaa Tshekin turneen

Jokereilla on mukana 28 pelaajan rinki Tshekissä kolmea European Trophyn ottelua varten.

Jokerit janoaa edelleen myös finaalipaikkaa European Trophyn pohjoislohkosta. Djurgården ja HIFK ovat saaneet etumatkaa, mutta omat pelit voittamalla Wien saattaa kutsua joulutauolla. Ehdoin tahdoin paikkaa ei kuitenkaan lähdetä hakemaan, vaan Tshekissä käytetään laajaa materiaalia.

- Olemme lohkossa vielä kiinni jatkopaikassa. Täyttä pistepottia lähdetään tosissaan hakemaan, mutta vähän meidän pitää kuitenkin joustaa siinä mielessä, että valmistaudumme SM-liigaan. Kuormitusta pitää jakaa, Westerlund sanoi.

Ensimmäisessä Tshekin ottelussaan Jokerit kohtaa torstaina HC Slavia Prahan.

TPS aloittaa vieraskiertueen Berliinistä

Vakuuttavasti euroturnauksen aloittanut TPS kohtaa torstai-iltana Eisbären Berlinin.

TPS avasi sarjan kolmella kotiottelulla, joista joukkue kaapi kolme voittoa ja seitsemän pistettä. Erityisesti puolustuksen tiiviys on ollut päävalmentaja Pekka Virran mieleen, sillä TPS-verkkoon on tehty vasta kolme maalia.

- Paljon parantamisen varaa on, kuten kaikilla muillakin joukkueilla tässä vaiheessa  kautta. Joukkue on kuitenkin omaksunut hyvin asioita, joita tässä on lähdetty uutena ajamaan sisään, Virta sanoo.

- Mielenkiinnolla lähdetään ensimmäiseen isoon vierasotteluun.

Turkulaisten uusi vahvistus, kanadalaissentteri Ryan Stone tekee torstaina ensiesiintymisensä TPS-paidassa.

Tappara hamuaa avausvoittoaan Itävallasta

Tappara matkaa metsästämään European Trophyn avausvoittoaan Itävallan Salzburgiin, jossa se kohtaa paikallisen EC Red Bull Salzburgin torstaina.

Kirvesrintojen päävalmentaja Sami Hirvonen toivoo, että edellisottelussa Pardubicea vastaan pelattu hyvä yksi erä kasvaisi kolmen mittaiseksi.

- Pardubicea vastaan pelasimme todella hyvän ensimmäisen erän ja meillä oli paikat lyödä naula vastustajan arkkuun, mutta emme malttaneet niin tehdä. Salzburgissa on vain yksi teema ja se on pelata ehjä 60-minuuttinen.

IFK:lla vain voitto mielessä Prahassa

Helsingin IFK pelaa tällä viikolla kolme European Trophyn ottelua ja urakka alkaa torstaina Prahassa, kun vastaan asettuu HC Sparta Praha. IFK lähtee otteluun vain voitto mielessä.

IFK on kolmesta ottelusta napannut kolme voittoa. Jokerit ja Luleå HF kaatuivat varsinaisella peliajalla, kun taas Djurgårdens IF vasta jatkoajan jälkeen. Sparta Praha puolestaan on voittanut vain yhden neljästä ottelusta, mutta aliarviointiin IFK ei sorru.

- Kova joukkue on vastassa ja aika nimivahva hyökkäys siellä on. Tämä on meille taas hyvä haaste ja mittari. Varsinkin, kun he pelaavat kotijäällään. He ovat täällä aika vahvoja,  IFK-valmentaja Sormunen tietää.

Itse ottelussa helsinkiläisillä on vain yksi tavoite.

- Jokaisessa pelissä tavoitteena on vain voitto. Pelipäivä on aina juhlapäivä ja se kovin päivä. Vain voitosta pelataan, eikä tyylipisteistä, Sormunen päättää.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle